Foci

Lukaku egyre közelebb az Atléticóhoz

Spanyol és angol sajtóértesülések szerint a La Ligában szereplő Atlético Madrid labdarúgócsapata egyre közelebb kerül a Chelseat erősítő Romelu Lukaku szerződtetéséhez.

A madridi csapat a hírek szerint a Diego Costa-transzfer részeként szerződtetné a a 21 éves belga tehetséget. Lukaku az elmúlt szezonban az Evertonnál szerepelt kölcsönben, ahol alapemberré válva 29 meccsen 15 gólt és 6 gólpasszt jegyzett.

Brit lapok szerint a Chelsea 30 millió euró alatt nem szívesen válna meg egyik legnagyobb ígéretétől, így nem zárkóznak el az elmúlt két szezont is más csapatoknál töltő – West Bromwich majd Everton – játékos kölcsönszerződésétől sem. Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa sajtóinformációk szerint 60 millió eurót ajánlana a Matracosok két játékosáért, Diego Costáért és Filipe Luísért, így elképzelhető, hogy a két brazil játékos árát Lukakuval csökkentenék.

A korábban több neves európai klub által – köztük Tottenham, Everton, Roma, Juventus – körüludvarolt játékosnak vélhetően ezen a nyáron is lesznek kérői. Kérdés, a valószínűleg legcsábítóbb kilátásokat nyújtó – alapember lehet a spanyol bajnokánál, BL-döntősénél – Atléticonál mekkora változtatásokat terveznek a csapat szerkezetében.

„Most magamra kell koncentrálnom és arra, hogy jól játszak a világbajnokságon. Nagyon érdekes minden játékos számára, miként alakulnak az átigazolások. A Chelsea-nél tudják, hogyan tervezem” – nyilatkozta Lukaku, ezzel is jelezve, hogy egyelőre a világbajnokság számár a legfontosabb.

Lukaku eddigi karrierje

Lukaku 2009-ben 16 évesen mutatkozott be az Anderlecht csapatában, ahol alkata – 190 cm-es magassága erős fizikummal párosul – miatt példaképéhez Didier Drogbához hasonlították. A belga bajnoknál 73 meccsen 33 gólt szerzett.

A 2009-2010-es belga bajnokságban egyből gólkirály lett, ami egy évvel később 2011-ben meghozta számára az angliai szerződést, a Chelsea-be igazolt. A londoni csapat kezdőjébe nem fért be, de fejlődését nem akarták megtörni, így kölcsönadták előbb a West Bromwich Albionnak, majd a következő szezonban az Evertonnak. Előbbinél 20 meccsen 17 gól 4 gólpassz, míg a liverpooli csapatnál 29 meccsen 15 gól és 6 gólpasszal zárt, ezzel is bizonyítva, hogy passzol a játékstílusához az angol bajnokság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik