Foci

Hosszabbított a Juventus esze

Andrea Pirlo 37 éves koráig még biztosan játszik.

Andrea Pirlo, a Juventus olasz válogatott labdarúgója két évvel meghosszabbította szerződését a torinói együttessel, 2016-ig, 37 esztendős koráig erősíti majd a Zebrákat. Pirlo még 2011-ben, a rivális AC Milantól érkezett a Juvéhoz, azóta zsinórban három bajnoki címhez segítette az Öreg Hölgyet.

„Pirlo 131 mérkőzést játszott le a Juvéban, a csapat akciói rendre rajta futnak végig. Többször ért labdába (11551-szer), mint ahány percet a pályán töltött (11 ezer 344), a passzai pedig bő 90 százalékban pontosak. Sci-fibe illő mutatók ezek, de nem a Professzornak, akitől ezt szoktuk meg. És az oktatás még nem ért véget” – írta klubhonlapján a Juventus.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az olasz válogatottal a brazíliai világbajnokságra készülő Pirlo 1995-ben, még a Brescia színeiben mutatkozott be a felnőttek között. Azóta is csak olasz csapatokat erősített, játszott az Interben, a Regginában, a Bresciában és a Milanban is a Juventus előtt.

A válogatottban 109-szer lépett pályára a szabadrúgás-specialista középpályás, 2006-ban világbajnok lett Olaszországgal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik