Foci

Nagy fogásra hajt az Újpest és a Fradi

A Ferencváros és az Újpest labdarúgócsapata komoly erősítésekkel igyekezne felkészülni a következő futballidényre. Elsősorban támadóposzton javítanának.

Alighogy néhány nappal ezelőtt elkészült az új Fradi-stadion, máris a játékoskeret megújítására fekteti a hangsúlyt Thomas Doll, a zöld-fehérek vezetőedzője. A holland delegáció – Valpoort, Jenner, Otten és Tuijp – után Ulysse Diallo távozása is szinte már biztosra vehető, miután a mali támadó több szurkolói oldal beszámolója szerint új kihívások elé néz.

Fotó: Europress fotóügynökség

Doll számára adott tehát a feladat, hogy egy megújult, ütőképes csapatot hozzon össze, mellyel jövőre akár a BL-indulás is elérhetővé válik. A német szakember az ötszörös német válogatott csatárt, Benjamin Lauth-ot szemelte ki, és úgy tűnik, hogy az egyezség valóban létrejöhet. Lauth jelenleg az 1860 München labdarúgója, s mivel szerződése ez idény végén lejár, ingyen megszerezhetővé válik és már csak a játékossal kell egyeztetni – számolt be a csakfoci.hu.

A 32 esztendős futballista – aki megjárta a Hamburg, a Stuttgart és a Hannover csapatát is – a Bundeligában 144 mérkőzésen 33, míg a német másodosztályban 188 fellépésen 63 találatot jegyzett. Statisztikái és elismertsége alapján nagy erőssége lehet a Fradinak a jövőben.

A szakportál szerint eközben Újpesten sem tétlenkednek, és Piotr Parzyszek személyében egy fiatal, gólerős támadót szeretnének magukhoz csábítani a lila-fehérek. Az Újpest a 2013/2014-es labdarúgószezont a 13. helyen zárta, így van hová javulni Duchatelet csapatának.

Fotó: Europress fotóügynökség

A holland állampolgársággal is rendelkező, ám a lengyel utánpótlás-válogatottban játszó Parzyszek az elmúlt két szezont a holland másodosztályú De Graafschapnál töltötte, ahol az első évben 13, második idényében 16 találatot szerzett. A csatár jelenleg a belga Standard Liége játékosa, azonban ha sikerül Budapestre csábítani, az újpesti gárda biztosan sokat profitálhatna tehetségéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik