Foci

Torres egy év után lőtt gólt, gáláztak az angolok

A 2014-es labdarúgó-világbajnokságra készülő spanyol válogatott 2-0-ra verte Bolíviát, míg Anglia 3-0-ra Perut, Svájc pedig csak egyet lőtt Jamaikának.

A Brazíliába címvédőként utazó spanyolok a torna előtt három barátságos mérkőzést játszanak. Korábban már 1-0-ra legyőzték az olaszokat, most pedig Bolívia ellen léptek pálya. Az utolsó meccsüket június 7-én El Salvadorral játsszák.

A péntek éjszakai összecsapás túl sok váratlan fordulatot nem tartogatott, hiszen a La Roja uralta a meccset, Xaviék ugyanis 71 százalékban birtokolták a labdát és 23 alkalommal lőttek kapura, míg Bolívia csupán háromszor, 90 perc alatt.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A spanyoloknál egyébként az 51. percben Fernando Torres büntetőből talált be – a Chelsea csatára 2013. június 23-a, a Nigéria elleni mérkőzés után vette be ismét az ellenfél kapuját -, majd a 84. percben Andres Iniesta állította be a 2-0-s végeredményt.

Anglia, mely együttesnek komoly dolga lesz a csoportkörben, hiszen majd az olaszok, Uruguay és Costa Rica vár rájuk. Pénteken a szigetországiak Peruval meccseltek, és túlságosan nem is izzasztotta meg őket a találkozó, ugyanis könnyedén, 3-0-ra diadalmaskodtak.

Az angolok mindhárom gólját más szerezte: előbb Sturridge ünnepelhetett, majd Cahill és Jagielka is betalált.

Mindeközben Svájc egyszer vette be Jamaika kapuját, de ez pont elég volt a piros-fehéreknek a sikerhez, melyet Drmićnek köszönhetnek, aki a 84. percben döntötte el a találkozót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik