Foci

A brazilok nyerik a vb-t, az angolok megint leégnek

A Goldman Sachs befektetési bank különbözi számítások szerint úgy véli, a braziloknak közel 50 százalék esélyük van megnyerni a labdarúgó-világbajnokságot.

Komoly statisztikai elemzés után – 67 oldal a teljes dokumentum – a Goldman Sachs arra jutott, hogy a 2014-es brazil vb döntőjében a házigazdák 3-1-re verik majd Argentínát.

A bank elemzői megvizsgálták a korábbi tornák eredményeit, az 1960 óta legjátszott összes nemzetközi tétmeccset és minden válogatott karakterisztikáját, így komoly adathalmaz alapján kalkulálhattak.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Eszerint az egyik legnagyobb meglepetés talán az, hogy a D csoportban Anglia csak a harmadik helyen végez, vagyis a szigetországiak megint várakozáson alul teljesítenek.

A brazilok viszont behúzzák a vb-aranyat, legalábbis a számítások szerint 48,5 százalékuk van erre, míg a másik döntősnek, Argentínának csupán 14,1. A bronzmeccset a két elődöntő vesztese, Németország és Spanyolország játssza majd, miután a Nationalelfet Neymarék, a La Roját pedig Messiék búcsúztatták a legjobb négy között.

A házigazdák útja egyébként Hollandián, Urugauyon és Németországon át vezet a döntőbe. Az egyenes kiesés szakaszba jósolják a Goldman Sachsnál Iránt is az F csoportból, a titkos favorit belgákat pedig majd Özilék ejtik ki a nyolcaddöntőben.

A másik ágon Messiék a portugálokat verik 2-1-re, a spanyolok pedig a legutóbbi Eb-finálét megismételve az olaszokat fektetik két vállra a negyeddöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik