Foci

Vajon tanult-e Roy Hodgson Mezey Györgytől?

Vastagon felöltözve készül odahaza a trópusi körülményekre az angol labdarúgó-válogatott a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokság előtt.

A hír szerint Roy Hodgson szövetségi kapitány tanítványai hosszú melegítőben, pulóverben, kabátban, kesztyűben és – az igazán elszántak – sapkában tréningeznek a szövetség Burton upon Trent melletti edzőközpontjában.

“Egyikünk sem tudja, hogy mekkora forróság vár ránk Manausban, de megpróbáljuk modellezni a körülményeket. Kényelmetlen és szűk ez a viselet” – mondta a hátvéd Glen Johnson.


Jól beöltöztek a játékosok
Fotó: Europress

Hogy a frappáns edzésmódszer bevetése előtt kért-e tanácsot Mezey György barátjától Roy Hodgson (tényleg azok!) azt nem tudjuk, de óhatatlan, hogy nekünk az utolsó magyar világbajnoki szereplés 1986 jut erről eszünkbe.

A Mezey által irányított magyar válogatott tudományos alapossággal, a közeli Ausztriában, több hetes edzőtáborozással, magaslaton készült a mexikói hőségre. Melegítőben, anorákban kesztyűben, sapkában futkároztak Nyilasiék is, mert hajnalban olykor fagyott, napközben meg 10 fok volt átlagban…..

Az időjárás faktort ők nem vették figyelembe. A történet ismert. Azóta sem tisztázott, hogy Mohácsi doktor tészta diétájától, vagy a nagy melegtől kóvályogtunk a pályán, de tény, a vb-nyitány 4. percében már 2-0-ra vezettek Belanovék és végül 6-0-ra söpört el minket a szovjet válogatott.

Az angolok két héttel az első, Olaszország elleni csoportmeccsük előtt Floridába utaznak, hogy még inkább ráhangolódjanak a manausi viszonyokra, ahol júniusban 31 fok az átlaghőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik