Foci

Komoly csatát ígér az Újpest-DVTK kupadöntő

A Diósgyőr 34, az Újpest pedig 12 év után hódíthatja el a labdarúgó Magyar Kupát, amelynek fináléját vasárnap este rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.

A fővárosi összecsapáson kiváló hangulat várható, ugyanis előzetesen már több mint 15 ezer jegy gazdára talált.
A finálét ugyanakkor beárnyékolja Tomislav Sivic büntetése, ugyanis a Diósgyőr vezetőedzőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága csütörtökön fél évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől a Szombathelyi Haladás elleni bajnoki mérkőzést (1-1) követően tett nyilatkozatáért.

A klub méltányossági kérelemmel fordult az MLSZ-hez az ügyben, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy vasárnap épp egy újpesti legenda fia, Bene Ferenc utánpótlás szakmai igazgató irányítja majd a miskolci csapatot.


Fotó: MTI

A DVTK kiváló szezont tudhat maga mögött, a záróforduló előtt az ötödik helyen áll az OTP Bank Ligában és megnyerte a Ligakupát. Ugyanakkor az Újpest a bajnokságban szinte végig csak vergődött, néhány fordulóval a vége előtt még a kiesés is fenyegette a csapatot, most azonban már biztos bennmaradó. A lila-fehérek ebben az idényben leginkább a licenc-ügy miatt kerültek az újságok címlapjára, ennek következményeként nem is indulhatnak az Európa Ligában, ha megnyerik a kupát. Így a Diósgyőr vesztes döntővel is EL-résztvevő lehet.

A lila-fehérek a negyedik fordulóban kapcsolódtak be az MK-sorozatba, a harmadosztályú Baja együttesét 6-0-ra ütötték ki, aztán a nyolcaddöntőben az ősi rivális Ferencváros következett. Az első mérkőzésen gól nélküli döntetlen született, majd a Szusza Ferenc Stadionban rendezett visszavágón Dusan Vasiljevic góljával győzött az Újpest. A nyolc között ennél jóval könnyebb dolga volt a fővárosi együttesnek, a Pécset kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel búcsúztatta.


Fotó: MTI

Az elődöntőben ismét egy budapesti csapattal, az MTK-val került össze a gárda, az első mérkőzésen itt sem esett gól, a visszavágón pedig háromgólos lila-fehér győzelem született úgy, hogy három nappal korábban a kék-fehérek bajnokin 4-0-ra nyertek a Megyeri úton.

A DVTK-nak már a nyolcaddöntőbe jutásért is komolyan meg kellett izzadnia, ugyanis a harmadosztályú Cigánd vendégeként a félidőben még vesztésre állt, végül azonban nagy csatában 4-3-ra diadalmaskodott. A 16 között a Videoton elleni párharcban egyetlen gól született, ezt Futács Márkó szerezte a miskolci visszavágón, továbblőve ezzel csapatát.

Fotó: MTI

A negyeddöntőben a Pápa ellen egy 2-2-es döntetlen után a hazai pályán elért 3-0-ás győzelemmel lépett tovább az együttes, majd az elődöntőben következett a címvédő Debreceni VSC. A hajdúsági gárda az első mérkőzésen magabiztos, 4-2-es sikert aratott, ám a visszavágón a Diósgyőr húsz perc alatt eldöntötte a továbbjutás sorsát.

A Diósgyőrnél és az Újpestnél is akadnak még kérdőjelek az összeállítást illetően. A DVTK-nál Futács Márkó sérülése a legnagyobb gond, a válogatott debreceni edzőtáborából kedden hazautazó csatár vasárnapi szereplése erősen kérdéses. Újpesti oldalon szintén egy csatár, Kabát Péter játéka bizonytalan.

A finálé, melynek győztese 10 millió forinttal gazdagodik, vasárnap 19 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik