Foci

“Nagy szerencse kellett ehhez a döntetlenhez”

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Dániával a debreceni Nagyerdei Stadionban csütörtökön rendezett barátságos mérkőzésen. Így látták a meccset a szövetségi kapitányok.

Csütörtök este jó iramú, izgalmas meccset vívott egymással a magyar és a dán csapat, és bár az északiak a hajrában akár több góllal is nyerhettek volna, végül tartottuk az eredményt, így lett 2-2 a meccs.

A lefújás után Pintér Attila, akinek ez volt a második találkozója a válogatott kispadján, így értékelt.

Fotó: MTI

“Az eredménnyel nagyon elégedettek vagyunk, hatvan percig mi is szervezetten játszottunk” – mondta a szakvezető, majd hozzátette, ezt követően vették át a dánok az irányítást, aminek elkerüléséhez a középpályán kellett volna többet mozognia a játékosainak.

A magyar szakvezető szerint csapata “nagyon jól állt a lábán”, egyúttal megköszönte a szurkolók támogatását, mert nélkülük nem sikerült volna megtartani a döntetlent. Megjegyezte, még csak az út elején járnak, több összetartásra és támogatásra van szükség ahhoz, hogy olyan egységes csapat legyen, mint a dánoké.


Fotó: MTI

“Az első félidőben lassan játszottunk, ennek ellenére a magyaroknak egyetlen egy helyzetük volt, amelyet gólra váltottak. A második játékrészben szerkezetet váltottunk, ennek pedig meglett az eredménye, hét-nyolc helyzetünk volt, domináltuk az összecsapást” – értékelt Morten Olsen, a dán válogatott szövetségi kapitánya.

Az első magyar gól szerzője, Dzsudzsák Balázs az NSO TV-nek adott interjújában elmondta, jobb meccs volt, mint a finnek elleni, de védekezésben voltak hibák, így nem kell szépíteni a tényt, nem játszott olyan jól a válogatott.

“Szerencse is kellett ahhoz, hogy 2-2 legyen, nyilván ha jobban védekezünk, akkor lehet, meg tudjuk tartani az eredményt. Azt mondom, örüljünk ennek az eredménynek, aztán a támadásokra azt mondom, 100 százalékos volt. Ennél több helyzetünk nem volt, ezeket pedig sikerült berúgnunk, gyakorlunk, aztán reméljük, ennél rosszabb eredmény nem lesz..”

A szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozat előtt a magyar válogatott június 4-én az albán, három nappal később pedig a kazah csapattal találkozik a Puskás Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik