Foci

Adakoznak a magyarországi légiósok

Filipovics Vladan és az NB I-ben légióskodó dél-szláv játékosok és edzők gyűjtést szerveznek, hogy adományukkal segítség hazájukat a pusztítú árvíz helyreállításában.

A szörnyű természeti katasztrófa összehozta a Magyarországon élő szerbeket: Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában napok óta árvíz pusztít, van település, amit elmosott a megduzzadt helyi folyó, hatalmas területek állnak víz alatt, és immár halálos áldozatai is vannak rekordárvíznek és sártengernek.

A legsikeresebb magyarországi labdarúgó menedzser Vladan Filipovics és társa Szabó Tibor, az Újpest trénere, Nebojsa Vignjevics, az MTK védője, Dragan Vukmir, és a Ferencváros futballistája, Vladan Csukics tisztálkodó- és tisztítószereket, konzerveket, pelenkát, vizet vittek a belvárosi, Szerb utcában lévő templomba, ahonnan kamion szállítja majd tovább a csomagokat a rászorulóknak. Győrből Szasa Sztevanovics segíti a szervezést.


A magyarországi légiósok adományt gyűjtenek
Forrás: F-Group

„Ahogy azt a kormányfő is mondta: ezer éve ez a legsúlyosabb árvíz Szerbiában. Mindannyiunk érintett, vannak családtagjaink, ismerőseink, akik bajba kerültek, egyértelmű, hogy segítünk. Jó látni, hogy a szerb légiósok – profiskodjon Újpesten, a Fradiban, az MTK-ban, vagy éppen Győrben ­–, első szóra ugrottak, és pénzt, vagy adományt küldenek haza. Aki tud, segítsen, mert tényleg borzasztó a helyzet!” – mondta Filipovics Vladan.

„Amikor az MTK-ban elmondtam, milyen katasztrofális állapotok uralkodnak a hazámban, Domonyai László klubigazgató és Deutsch Tamás elnök rögvest jelezte, segítenek. Az öltözőnk is gyűjtést szervez. Szasa Sztevanovics Győrből küldi az adományokat, és Debrecenből is érkezik felajánlás. Minden vasárnap ebbe a szerb templomba jövünk a családommal, de ezúttal különleges volt a szertartás: az otthoniakért mondtunk imát” – nyilatkozta Dragan Vukmir.

Aki segíteni szeretne déli szomszádainknak, azok az adományaikat a Veres Pálné utcai szerb templomba, a Rózsák terén található Szerb Gimnáziumba, vagy a Dózsa György úti szerb nagykövetségre vihetik. A pénzbeli felajánlásokat az OTP 11784009-20005351 számú forintszámláján tehetik meg, ez a szerb önkormányzat számlaszáma.

Ajánlott videó