Foci

Száz pont a cél Torinóban

Az Európa Liga-indulást jelentő hatodik helyért folyó harc végkimenetele mellett az egyetlen kérdés az maradt az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi zárófordulójában, hogy a már rekordpontszámmal aranyérmes Juventus átlépi-e a százpontos határt.

A torinói együttes a múlt vasárnapi, AS Roma elleni 1-0-s sikerrel 99-re növelte pontjai számát, s ezzel megdöntötte az Internazionale 97 pontos rekordját. Most vasárnap így már egy döntetlennel is eléri a 100-at, ám szinte biztosan nem elégszik meg ennyivel, mivel hazai pályán a 15. Cagliarit fogadja, mely ellen a Juvétól minden körülmények között elvárás a győzelem.

Fotó: Europress fotóügynökség

A torinóiaknál különleges helyzetet teremtettek Antonio Conte vezetőedző utóbbi időben tett nyilatkozatai, melyek szerint elképzelhető, hogy a szezon után máshol néz új kihívás elé. A tréner három év alatt három bajnoki címet szerzett a gárdával, ám a nemzetközi porondon elmaradt az igazán kiugró siker.

Az Európa Liga-szereplést jelentő hatodik helyért továbbra is óriási a tülekedés. A legkedvezőbb helyzetben a Torino van, mely a már biztos negyedik Fiorentinához látogat. A torinóiaktól egy ponttal van elmaradva a Parma, kettővel az AC Milan és a Verona, s hárommal a Lazio. A pármaiak a már kiesett, sereghajtó Livornót fogadják, a Milan a 16. Sassuolóval, a Verona a bronzérmes Napolival, míg a Lazio a 18. Bolognával mérkőzik vasárnap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik