Foci

Pokolból a mennybe jutott az Atletico

Mivel a Matracosok 1-1-re végeztek a Barcelona otthonában a spanyol bajnokság utolsó fordulójában, így a fővárosiak lettek a bajnokok.

A szombati meccs előtt három pont volt az éllovas Atlético Madrid előnye a katalánokkal szemben, így a Barcának csak a győzelem volt elfogadható, ráadásul az egymás elleni eredmények alapján a siker bajnoki címet is ért volna nekik, míg a fővárosiak beérték volna egyetlen ponttal is.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A meccset a hazaiak kezdték jobban, szinte kapujájukhoz szögezték a madridiakat, akik kezdetben még jól tartották magukat, de a 16. perc után sorra jöttek a balszerencsés fordulatok. A sor kezdődött azzal, hogy a legfőbb fegyverük, Diego Costa lesérült, így le kellett cserélni, de a 23. percben erre sorsa jutott a másik alapember, Arda Turan is.

A 33. percben aztán gólt kaptak, nem is akármilyet, Alexis Sanchez ugyanis iszonyatos bombát ragaszott a rövid felsőbe, lehetetlen szituációban.

Az első felvonás hajrájában a bekapott gólt követően a katalánok mindent megtettek azért, hogy még egyet lőjjenek, és eldöntsék a bajnoki cím sorsát, de ez nem jött össze nekik, így a szünetre maradt az 1-0.

A térfélcserét követően fordult a kocka, és egy szöglet után minden védő lemaradt Diego Godinról, aki nagy erővel bólintott a hálóba, így máris az Atletico számított a bajnoknak.

Ezt követően még legalább két komoly ziccere volt a vendég együttesnek, majd fokozatosan visszazártak, és 11 emberrel védekeztek, miközben a Barca próbálta feltörni a betonfalat, de eredménytelenül. Messi még szerzett ugyan egy lesgólt, de érvényes találatot nem tudtak a katalánok felmutatni, így 1996 után ismét az Atlético Madrid lett Spanyolország legjobb csapata.

Eredmény – Primera Division, 38. forduló

FC Barcelona – Atletico Madrid 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Sanchez (33.) illetve Godin (49.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik