Foci

Kiütötte az Újpest a Kecskemétet

A fővárosiak hazai környezetben győzték le 6-1-re a meccset tíz emberrel befejező KTE-t.

Lila-fehér csapatok mérkőztek meg egymással a Szusza Ferenc Stadionban, a Kecskemét volt az Újpest vendége az OTP Bank Liga 29. fordulójában.

A hazai focicsapat volt az aktívabb a meccs elején, egy kontra végén pedig a vezetést is megszerezte a 15. percben, Stanisavljevic értékesített egy kipattanót (1-0). Kis híján a szünetig meg tudta őrizni előnyét az Újpest, azonban egy véleményes büntetőt Savic értékesített, 1-1-gyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő elején Gyagya bólintott a saját kapujába (2-1), majd nem sokkal később Suljic harcolt ki tizenegyest, Vasiljevic pedig magabiztosan értékesítette azt (3-1). Folytatásban Vasiljevic értékesített egy büntetőt (ismét Suljic harcolta ki, 4-1), majd Tshibuabua fejezett be egy hazai támadást góllal, vagyis a 71. percben már 5-1 volt az állás. A hajrában tíz emberre fogyatkozott a KTE, majd Vukasovic csúsztatott a saját kapujába a meccs végén, 6-1 lett a végeredmény.

Az Újpest ezzel a sikerrel egy hétmeccses nyeretlen széria végére tett pontot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Újpest – Kecskemét 6-1 (1-1)

Újpest: Balajcza – Litauszki, Heris, Antón, Ngawa (Ligot, 80.)- Simon K., Vasiljevic, Balogh B., Stanisavljevic (Sidibe, 74.) , Suljic – Tshibuabua (Zamostny, 74.)

Kecskemét: Németh V. – Farkas A., Vukasovic, Gyagya, Forró – Gréczi, Patvaros (Pekár, 60.), Savic, Eninful, Szécsi – Bebeto (Simon, 60.)

Gólszerző: Stanisavljevic (14.), Gyagya (48.-öngól), Vasiljevic (55., 63. – 11-esekből), Tshibuabua (70.), Vukasovic (89.-öngól), illetve Savic (37.- 11-esből)

Sárga lap: Ngawa (68.), illetve Farkas A. (55.), Vukasovic (63.), Savic (68.), Forró (75., 77.)

Piros lap: Forró (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik