Foci

Foci-vb 2014: Löw minden sztárt kihagyott

Joachim Löw 20 éves csapatkapitányt és 12 újoncot avatva lényegében a 2., 3. válogatottjával ért el 0-0-as döntetlent Lengyelország ellen a világbajnokságot megelőző első közvetlen felkészülési meccsen.

A németek felállásáról mindent elmond, hogy a Schalkés Julian Draxler volt a csapatkapitány. 20 évesen. Mellette némi túlzással komplett U21-es csapat debütált a felnőtteknél. Max Meyer (18), Leon Goretzka (19) és Maximilian Arnold (19) a kezdőben kaptak helyet, de első alkalom ölthetett nemzeti mezt Antonio Rüdiger (21), Shkodran Mustafi (22), Oliver Sorg (23), Sebastian Rudy (24), Christoph Kramer (23), Kevin Volland (21), és a szünet után Andre Hahn ( 23.), Sebastian Jung (23) és Christian Günter (21).

Azon túl, hogy mezőnyfölényben játszott az ifjú német válogatott a 37 569 néző bánatára – 57 ezres a stadion, bő fél ház volt – sokra nem mentek a lengyelekkel. A hajrában tán Hahn járt a legközelebb a gólszerzéshez, de ollózását a lengyel-brazil Thiago Cionek Borucot is megelőzve kivágta a gólvonalról.

A németek május 21-30 között Dél-Tirolban edzőtáboroznak. Az ott számításba vett 25-26 játékost napokon belül kijelöli a kapitány, nyilván ott már Neuertől kezdve Mülleren, Lahmon, Boatengen, Hummelsen át minden sztár a fedélzeten lesz.

Világbajnoki felkészülési mérkőzés, eredmény:

Németország – Lengyelország 0-0
Hamburg, Imtech Arena, 37 569 néző.V: Fernández Borbalán (spanyol)

Németország: Zieler (Ter Stegen, a szünetben) – Rüdiger (Höwedes, a szünetben), Mustafi, Ginter, Sorg (Günter, 83.) – Rudy, Kramer – Goretzka (Hahn, a szünetben), M. Meyer (Arnold, 76.), Draxler – Volland (Jung, 71.).
Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Lengyelország: Boruc – Olkowski, Cionek (Wilusz, 77.), Szukala, Wawrzyniak – Krychowiak, Klich (Wszolek, 81.) – Peszko (Zyro, a szünetben), Obraniak (Linetty, 53.), Rybus – Robak (Milik, 53.). 
Szövetségi kapitány: Adam Nawalka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik