Foci

Prandelli döntött, íme az olasz keret

A hosszú sérülése után felépült Giuseppe Rossi és hétvégi sportszerűtlensége ellenére Giorgio Chiellini is tagja a június 12-én kezdődő világbajnokságra készülő olasz labdarúgó-válogatott bő keretének.

Cesare Prandelli szövetségi kapitány kedden közleményben nevezte meg azt a 30 futballistát, akire számít a felkészülés során, azaz nem állt a média rendelkezésére, hogy arról nyilatkozzon is.

Az amerikai születésű Rossi négy hónapot hagyott ki jobb térdének sérülése miatt, de a szakvezető korábban jelezte, hogy mindenképpen számít a csatárra, és a végsőkig vár arra, hogy megfelelő állapotba tud-e kerülni a vb rajtjáig.

Fotó: Europress fotóügynökség

Chiellini szereplése azért volt kérdéses, mert a Juventus védője vasárnap lekönyökölte az AS Roma játékosát, Miralem Pjanicot, amiért hétfőn három mérkőzésre eltiltották. Prandelli az ehhez hasonló súlyos fegyelmezetlenségek után mindig kihagyta soron következő keretéből az adott játékosokat, ám kedden azt mondta, hogy szerinte a bajnokcsapat védője nem szándékosan könyökölt.

A két éve Európa-bajnoki ezüstérmes, tavaly a Konföderációs Kupán bronzérmes olaszok Angliával, Uruguayjal és Costa Ricával találkoznak a csoportkörben.

A 30 fős bő olasz keret:

kapusok:
Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain), Mattia Perin (Genoa)
védők:
Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorigo Chiellini (Juventus), Gabriel Paletta (Parma), Andrea Ranocchia (Internazionale), Ignazio Abate (AC Milan), Mattia De Sciglio (AC Milan), Christian Maggio (Napoli), Matteo Darmian (Torino), Manuel Pasqual (Fiorentina)
középpályások:
Andrea Pirlo (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Riccardo Montolivo (AC Milan), Daniele De Rossi (AS Roma), Antonio Candreva (SS Lazio), Marco Parolo (Parma), Alberto Aquilani (Fiorentina), Romulo (Verona)
csatárok:
Mario Balotelli (AC Milan), Antonio Cassano (Parma), Alessio Cerci (Torino), Ciro Immobile (Torino), Giuseppe Rossi (Fiorentina), Mattia Destro (AS Roma), Lorenzo Insigne (Napoli)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik