Foci

Meghalt a Fradi örökös bajnoka

Az olimpiai bronzérmes labdarúgó, dr. Orosz Pál 81 évesen hunyt el.

“A Ferencvárosi Torna Club vezetősége, sportolói, valamint minden alkalmazottja osztozik a gyászoló család fájdalmában. Klubunk saját halottjának tekinti az egykori kiváló sportembert, temetéséről később értesíti a közvéleményt.  Dr. Orosz Pál nyugodjék békében, emlékét megőrizzük” – írja a fradi.hu.

Fotó: fradi.hu

A szentesi Orosz 18 évesen már a Ferencváros labdarúgója volt. 15 szezon alatt tíz alkalommal lett dobogós a Fradival: kétszer bajnok, háromszor ezüstérmes, ötször bronzérmes.

Tagja volt – mi több, a Juventus elleni döntőn is játszott – annak a csapatnak, amely 1965-ben megnyerte a Vásárvárosok Kupáját, ráadásul játszott is a Juventus elleni finálában. A következő szezonban BEK-negyeddöntős volt a zöld-fehérekkel, az 1962-63-as szezonban pedig a VVK elődöntőjéig jutott.


Fotó: MTI

Az 1960-as római olimpiai játékokon bronzérmet nyert a magyar válogatott tagjaként, 1964-ben viszont, amikor arannyal zártak a magyarok, nem lépett pályára.

1968-1970 között az FTC szakosztályvezetője volt, majd Marokkóba szerződött, ahol 1970 és 1973, valamint 1979 és 1982 között az El Jadida, majd a Raja Casablanca edzője lett. 

Dr. Orosz Pál 1974-ben megkapta az FTC örökös bajnoka címet.

A valaha volt legnagyobb magyar klubsiker

Így nyert az FTC 1965-ben a Juventus ellen Fenyvesi Máté fejesgóljával, ez máig a legnagyobb magyar klubsiker labdarúgásban – ennek létrehozásában volt tevőleges része Orosz Pálnak is.

Nyugodjék békében!

A Fradi egy nagy család, szokták mondani, ám ez most a tragikus hír kapcsán hatványozottan igaz: a klub élén dr. Orosz Pál fia, ifj. Orosz Pál áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik