Foci

Vb 2014: váratlant húzott a mexikói kapitány

Több meglepetéssel szolgált a mexikói szövetségi kapitány a játékoskeretével, amelyet a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságra állított össze.

Miguel Herrera kihagyta például a kapus Moises Munozt és a Villarreal középpályását, Javier Aquinót, meghívta ugyanakkor a hátvéd Carlos Salcidót, aki korábban 2006-ban és 2010-ben is vb-szereplő volt, de már 34 esztendős.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A mexikóiak a házigazda brazilokkal, valamint a horvátokkal és a kameruniakkal szerepelnek egy csoportban a tornán. Első meccsüket június 13-án az afrikai együttes ellen vívják.

A 23 fős mexikói keret:

kapusok:
Jesús Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (Ajaccio)
hátvédek:
Andrés Guardado (Bayer Leverkusen), Paul Aguilar (América), Francisco Rodríguez (América), Miguel Layún (América), Héctor Moreno (Espanyol), Rafael Márquez (León), Diego Reyes (Porto), Carlos Salcido (UANL Tigres)
középpályások:
Héctor Herrera (Porto), Juan José Vázquez (León), Carlos Pena (León), Luis Montes (León), Juan Carlos Medina (América), Isaac Brizuela (Toluca), Marco Fabián de la Mora (Cruz Azul)
csatárok:
Oribe Peralta (Santos Laguna), Javier Hernández (Manchester United), Raúl Jiménez (América), Giovani Dos Santos (Villarreal), Alan Pulido (UANL Tigres)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik