Foci

Magyar Kupa: a Diósgyőrrel döntőzik az Újpest

A Magyar Kupa elődöntőjének második mérkőzésén a DVTK 2-0-ra legyőzte a Debrecent, így a miskolciak jutottak be a fináléba.

A keteli rangadó első felvonása nagyon nagy debreceni fölényt hozott, hiszen a DVSC már 3-1-re is vezetett, végül úgy alakult ki a 4-2-es végeredmény, hogy Elek Ákos a 89. percben szépített.

Mint az szerdán kiderült, sokat számított ez a gól, mivel a borsodiak 21 perc alatt ledolgozták a hátrányukat: a 2. percben Debreceni András fejese kötött ki a kapuban egy szabadrúgást követően, majd Bacsa Patrik növelte a hazaiak előnyét.

Fotó: MTI

Nem sokkal később a fiatal támadó egy kiállítást is összehozott, ugyanis remek szöktetés után a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Verpecz letartolta őt, amiért villant is a piros lap a debreceni kapusnak.

Az első 45 perc hajrájában a Diósgyőr akarata érvényesült, de a miskolciak nem tudtak ismét betalálni, így maradt a szünetben a 2-0-s eredmény.

A fordulást követően viszont változott a játék képe, emberhátrányban is a Debrecen nyomott jobban, és csak centik válaszották el a cívisvárosiakat a szépítéstől. Végül a DVTK szerencsével megtartotta kétgólos előnyét, így összesítésben 4-4-gyel, idegenben lőtt góllal jutott be a Magyar Kupa döntőjébe a miskolci gárda, ahol az az Újpest lesz az ellenfelük, mely kedden simán verte az MTK-t.

Fotó: MTI

A miskolci csapat 1981 után jutott ismét a Magyar Kupa döntőjébe, ráadásul mostani sikerével szinte biztos, hogy a következő szezonban az Európa Ligában indulhat, ugyanis az Újpest a szezon közben átvitte a licencjogot egy másik cégbe, így az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata szerint három évig nem szerepelhet a nemzetközi porondon.

Az újpestiek korábban jelezték, hogy ha megnyerik a kupát, méltányossági eljárást fognak kezdeményezni.
A finálét május 25-én rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.

A Diósgyőr egyébként a Ligakupában is döntőzik: a második számú sorozatban hazai pályán csatáznak majd a Videotonnal.

Eredmény – Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó

Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 2-0 (2-0)
gól: Debreceni (2.), Bacsa (21.)
kiállítva: Verpecz (34., Debrecen)
Továbbjutott: a Diósgyőri VTK 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik