Foci

Centikre a bajnoki címtől a City, BL-induló az Arsenal

3-2-re győzött az Everton otthonában a Manchester City a Premier League 37. fordulójában, így pontszámban utolérte a Liverpool csapatát. Az Arsenal a liverpooliak vereségével biztosan a legjobb négyben végez.

Az Everton egy ponttal sem lehetett volna elégedett a meccs lefújását követően, csak a győzelem tartotta volna életben a klub BL-indulási reményeit. Természetesen a Citynél is hasonlók voltak az elvárások, hisz 2012 után újra bajnoki címre vágynak a manchesteri klubnál.

Jobban rajtolt a hazai gárda, Barkley szédületesen nagy góljával került előnybe az Everton, majd fölényben is játszott, ám Sergio Agüero a játékrész derekán egalizálni tudott, majd Dzeko még a szünet előtt meglőtte a City második találatát.

Fotó: Europress fotóügynökség

A pihenőt követően nagy ziccert hibázott az Everton, ami hamar meg is bosszulta magát, hisz Dzeko ismét betalált, s ezzel kétgólosra növelte csapata előnyét.

Lukaku ugyan még a hajrát megelőzően szépíteni tudott egy remek fejessel, az Evertonnak már nem futott az erejéből még egy gólra.

A liverpooli Kékek így biztosan nem indulnak jövőre a BL-ben, hiszen négy pont a lemaradásuk a negyedik helyen álló Arsenal mögött, s már csak egy találkozójuk van hátra. A City pontszámban beérte, s jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a Liverpoolt az élen, így ha hátralévő két meccsüket megnyerik, szinte biztosan bajnok címnek örvendhetnek majd.

Eredmény – Premier League, 37. forduló

Everton-Manchester City 2-3 (1-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik