Foci

Mourinho: Sokkal tartoznak Terrynek

José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője a FIFA.com-nak adott interjújában beszélt Terryről, aki szerinte megérdemelné azt, hogy pályára léphessen a lisszabonban rendezett Bajnokok Ligája-döntőn.

 

 

Mourinho szerint a Kékek csapatkapitányámak kijárna már egy újabb BL-döntő, miután korábban annyi csalódás érte a sorozatban, utalva ezzel a 2008-as fináléra, ahol a sorsdöntő büntetőnél Terry elcsúszott, így elbukták a kupát, illetve a 2012-es Barcelona elleni elődöntőre ahol kiállították, így később nem játszhatott az utolsó meccsen, melyen a Chelsea diadalmaskodott.

„Szerintem a Bajnokok Ligája tartozik neki, mert többet érdemel annál, amit a sorozat adott neki eddig. Elveszített már egy pár elődöntőt, rendkívüli körülmények között. Nyert egy ugyan egy finálét, de ott meg nem léphetett pályára.”

Mourinho utalt az angol válogatott védő jó formájára is, amely szerinte a legszebb napjait idézi.

Fotó: Europress Fotóügynökség

„Terry ugyanazon a szinten játszik, mint amikor elhagytam a Chelsea-t, a 2007-2008-as szezonban. 6-7 évvel később a legjobb formájában játszik.”

A válogatottságot 2012 szeptemberében lemondó labdarúgó továbbra is klubcsapatára koncentrál, hajthatatlan, és nem kíván visszatérni a nemzeti csapatba, pedig akár szerepelhetne is a nyári brazíliai világbajnokságon.

„Számomra 100%-ig biztos, hogy nyaralni megyek, de nem Brazíliába. Tisztán elmondtam korábban, hogy befejezem, a döntésem változatlan, az angol válogatottnak és Roy Hodgsonnak a legjobbakat kívánom. Ha ránézek a többiekre, például Cahillre, aki kiváló formában van, biztos vagyok benne, hogy a dolgok jól alakulnak majd. Minden meccset nézni fogok, és szurkolok majd a többieknek” – mondta a Chelsea védője.

Terrynek a nyáron lejár a szerződése, de már tárgyalnak a hosszabbításról.

„Ez az a klub, ahol 14 éves korom óta játszom, és világos, hogy itt akarom befejezni a pályafutásomat. Remélem megoldódik a hosszabbítás, innen már csak a klubtól függ. Tudják, hogy én maradnék, amit el is mondtam nekik.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik