Foci

Bundesliga: a Braunschweig csak az osztályozóban bízhat

Két fordulóval a Bundesliga zárása előtt kiderül, hogy a sereghajtóBraunschweig legjobb esetben is osztályozóra kényszerül a bentmaradásért.

A 32. fordulóban túl sok nyitott kérdés már nem volt, hiszen a Bayern már korábban bebiztosította a bajnoki címet, és az is eldőlt, hogy a Dortmund biztosan indulhat a Bajnokok Ligájában.

A szombat délutáni meccsek így inkább az alsóházról szóltak: négy együttes folytatott komoly csatát a 15., még bentmaradást érő pozícióért, illetve a 16., osztályozós helyért.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Mivel a ligautolsó Braunschweig 2-0-ra kikapott a Hertha otthonában, a jelenleg 15. Stuttgart pedig pénteken pontot szerzett, így eldőlt, hogy a sárga-kékek nem nyugodhatnak meg, hiszen két fordulóval és hat megszerezhető ponttal a bajnokság vége előtt hét egység a hátrányuk a svábok mögött, vagyis maximum a 16., osztályozós helyet érhetik el.

A Stuttgart azonban hiába van túl egy akadályon, a Nürnberg és a Hamburg még beleszólhat a csatába, bár előbbi csapat is vereséget szenvedett, így már csak matematikai esélyük van a biztos bentmaradásra, utóbbi pedig vasárnap tudja le soron kövektező meccsét.

Eredmények – Bundesliga, 32. forduló

Bayern München-Werder Bremen 5-2 (1-2)
Hertha BSC-Braunschweig 2-0 (0-0)
Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 0-0
FSV Mainz-Nürnberg 2-0 (2-0)
VfL Wolfsburg-Freiburg 2-2 (1-0)
Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund 2-2 (2-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik