Foci

Hirtelen mindenki Felcsút-drukker lett

Telt ház lesz a Pancho Arénában a hétvégi Puskás Akadémia-Videoton NB1-es találkozón. A felcsúti alakulat eddigi mérkőzéseire alig-alig jártak a nézők, most gyorsan elkelt mind a 3500 jegy.

“Stadlernek is volt stadionja, börtönbe is került”

Úgy néz ki, nem hiába épült meg Felcsúton 3,8 milliárd forintból a Pancho Aréna. A niytómérkőzésen – melyet a Puskás Akadémia és a Real Madrid fiataljai játszottak egymás ellen – telt ház volt, s a hétvégén a Puskás Akadémia- Videoton találkozón sem marad üresen egyetlen szék sem.

A 3500 jegy mindegyike száz forintba került, s ezeket hamar el is kapkodták a fanatikus Felcsút-szurkolók. A helyzet azért is érdekes, mert a településen 1800-an laknak, így valószínűleg a környező falvak lakói is átpártoltak a stadion megépülésével a Puskás Akadémiához.

Viccet félretéve, nézzük a tényeket: utoljára április 18-án játszott pályaválasztóként Fehérváron a Puskás Akadémia, akkor kétszázan voltak kíváncsiak a Pécs elleni találkozójukra. Ezt is sikerült alulmúlni korábban nézőszámban, két héttel azelőtt mindössze százan látogattak ki a Haladás elleni bajnokira. Ennek lehet, hogy a távolság volt az oka, de az sokkal reálisabb, hogy nincs igazi szurkolótábora a felcsútiaknak, legalábbis eddig nem volt.

Fotó: MTI

Nyílván az új stadion pikantériája, hogy másodpercek alatt elfogytak a jegyek egy NB1-es meccsre, ami az elmúlt években maximum a Ferencváros-Újpest derbikre volt jellemző, de kérdés, hogy az újdonság varázsa meddig él még majd az emberekben.

Ha sokáig, akkor kétségtelen, hogyha már jó focival nem is, szép stadionokkal ki lehet csalogatni az embereket egy-egy magyar labdarúgó mérkőzésre.

Az pedig már más kérdés, hogy nyugaton nemcsak az élvonalban, hanem a másod- és esetekben a harmadosztályban is tízezrek kíváncsiak kedvenceik játékára, függetlenül attól, hogy 50 éve, vagy egy hete épült-e a stadion.

Lényeg a lényeg: telt ház lesz Felcsúton a Puskás Akadémia-Videoton meccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik