Foci

Idő előtt rúgják ki Moyest?

Brit sajtóértesülések szerint a Manchester Unitednél David Moyes vezetőedző menesztését tervezik. A hírek szerint a tulajdonos Glazer család, valamint Ed Woodward alelnök a sokat bírált skót szakvezető jövőjéről dönthet.

Vasárnap a United 2-0-s vereséget szenvedett az Everton otthonában, ezzel matematikai esélye is elszállt a Bajnokok Ligáját érő negyedik hely elérésére.

A Guardian információ szerint Moyes a Liverpool elleni 3-0-s vereség óta „megfigyelés alatt áll” és kérdéses, hogy ő a megfelelő ember ember a nyáron jelentős átalakításra  – körülbelül 150 millió fontért erősítenének – készülő manchesteri csapat vezetésére.

A  visszavonuló Sir Alex Ferguson helyére érkezett Moyes tavaly nyáron hatéves szerződést kötött a Vörös Ördögökkel és akkor úgy tűnt, az új szakvezetővel is hosszú távra tervez a klub.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Everton elleni vereséget követően Moyes elmondta, a további négy meccsüket meg akarják nyerni, valamint csapata mindent megtesz majd a győzelemért.

Rutinos játékosai közül Rio Ferdinand a legutóbbi vereség után az egyik közösségi oldalon megjegyezte, „frusztráltság és csalódottság az, ami jellemzi a szezonunkat”.

Juan Mata, a MU téli igazolása is csalódottságát fejezte ki az eredményeikkel kapcsolatban.

„Ma nagyon csalódott vagyok. Amikor két hétig vársz egy mérkőzést, készen állsz rá, majd a dolgok nem úgy mennek, ahogyan szeretnéd. Ami a Goodison Parkban történt, nem az első ilyen. Utálom ezt az érzést. A szurkolók nem ezt érdemlik.”

A gyenge szezon – jelenleg 7. hely a bajnokságban, illetve kiesés az összes kupából – minden bizonnyal a skót menedzser menesztéséhez vezet, a kérdés inkább csak az, mikor rúgják ki Moyest. A skót utódja a hírek szerint a Dortmund trénere Jürgen Klopp, az Atléticót vezető Diego Simeone, a PSG edzője Laurent Blanc, vagy a holland válogatottat irányító Louis van Gaal lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik