Foci

Kikapott a Manchester United az Evertontól

Wayne Rooney (wayne rooney, )
Wayne Rooney (wayne rooney, )

A Vörös Ördögök egy félidő alatt két gólt kaptak, ez megpecsételte a sorsukat a Premier League 35. fordulójában.

David Moyes korábbi együtteséhez, az Evertonhoz látogatott vasárnap a Manchester United labdarúgócsapata, amelynek égetően szüksége lenne minden egyes győzelemre. A Vörös Ördögöknek jól ment az utóbbi időben idegenben, utóbbi négy bajnokijukat meg tudták nyerni az Old Traffordtól távol. Ehhez képest a Goodison Parkban a liverpooliak egy félidő alatt kétgólos előnyt dogoztak ki, előbb Baines értékesített egy büntetőt, majd Mirallas lőtt éles szögből a manchesteri kapuba.


Az Everton megállította Wayne Roonyékat
Fotó: Europress Fotóügynökség

Ígéretesen kezdték a második felvonást a vendégek, majd az Evertonnak is megvoltak a maga helyzetei, egyik csapat sem tudott azonban betalálni. A hajrában tovább növelhette volna előnyét a házigazda, de két nagy lehetőség is kihasználatatlanul maradt, de ez is belefért, az Everton így is 2-0-ra nyert.

A Manchester a hetedik a Premier League-ben, ez pedig nem ér nemzetközi kupaszereplést. A United hátránya hat pont a Tottenham Hotspur mögött, igaz egy meccsel kevesebbet játszott londoni riválisánál. Az Everton az Arsenal nyakában liheg: a negyedik, a végelszámolásnál BL-selejtezőt érő helyen álló fővárosiak előnye mindössze egy pont.

Eredmény – Premier League, 35. forduló

Everton – Manchester United 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Baines (28. – 11-esből), Mirallas (43.)

Videó – Mirallas biztosította be az Everton győzelmét:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik