Foci

Fél lábbal már döntőben a Loki

A Magyar Kupa elődöntőjének odavágóján a Debrecen megnyugtató előnyre tett szert a Diósgyőrrel szemben.

A keleti rangadón a hazaiak számítottak esélyesnek, hiszen ha nem is túl magabiztos, és jó játékkal, de vezetik az OTP Bank Ligát, míg a DVTK sokszor csak szenved a pályán, ráadásul a miskolciak az utóbbi években nem szerepeltek túl fényesen a Magyar Kupában.

A papírforma érvényesült kedden este, hiszen végül simán, 4-2-re nyert a Loki. A gólgyártást az ex-diósgyőri Seydi kezdte meg a 21. percben, amikor a hálóba bólintott, majd a korábban előkészítő Volas is a kapuba talált.

Fotó: MTI

Itt viszont még nem volt vége az ünneplésnek, hiszen a 36. percben Grumic közelről volt eredményes, közvetlenül a szünet előtt pedig Szakály passza után Bódi alakította 3-1-re az állást.

A második játékrészben nem tudott közelebb férkőzni riválisához a Diósgyőr, sőt, a Loki hárommal lépett meg: a DVTK-től télen elengedett Tisza Tibor volt a negyedik debreceni gól szerzője.

Végül a 89. percben Elek vállalkozott lövésre, de a labda megpattant, így becsapta Verpeczet, ezzel pedig kialakult a 4-2-es végeredmény. A párharc visszavágóját május hetedikén rendezik Miskolcon.

Eredmény – Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés

DVSC-TEVA – Diósgyőri VTK 4-2 (3-1)
Gólszerzők: Seydi (21.), Volas (32.), Bódi (41.), Tisza (85.), illetve Grumic (36.), Elek (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik