Foci

A Videoton megint nem tudott nyerni

Kétszer is vezetett, de végül 2-2-es döntetlent ért el a Pápa a Videoton otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Nagyon rossz formában van a fehérvári együttes, hiszen nem is játszanak túl magabiztosan, sem meggyőzően, és még a szerencse sem pártolt melléjük. Ennek volt bizonyítéka a Pápa ellen italálkozó is.

A vendégek már a 10. percben előnyt szereztek, ugyanis Németh középre adását Arsic a kapuba helyezte, majd az iram visszaesett, ahogy a Vidi fölénye is.

Fotó: MTI

A szünet után Zé Luis saját kipattanóját fejelte Szűcs kapujába (1-1), az 58. percben pedig Maric csúsztatásával ismét a Pápa vezetett.

Alig telt el pár perc, a Videoton fel tudott állni, hiszen Zé Luis passzát Alverez a léc alá küldte, így másodszor is egalizáltak a hazaiak (2-2).

A hajrában a játékvezető kiállította Oliveirát, így a meccset tíz emberrel fejezték be a fehérváriak, a győzelmet pedig nem tudták megszerezni, így a bajnokságban már három meccs óta nyeretlenek.

A másik délutáni összecsapáson a Mezőkövesd szintén 2-2-re végzett a Paks ellen, ám ez az eredmény a zöld-fehérekre nézve kedvező.

Fotó: MTI

A forduló kiesési rangadóján mindkét csapatnak nagy szüksége lett volna mindhárom pontra, az első félidőben azonban csak a Mezőkövesd használta ki a lehetőségeit, és 28 perc után már 2-0-ra mentek.

A fordulást követően öt perc alatt kiegyenlített a Paks. Több helyzetet dolgoztak ki a vendégek, a Mezőkövesd játéka kapkodóvá vált. A folytatásban, bár mindkét csapatnak volt lehetősége, újabb gól nem született, így maradt a döntetlen.

Eredmények – OTP Bank Liga, 24. forduló

Videoton FC – Lombard Pápa Termál FC 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Zé Luis (53.), Álvarez (62.), illetve Arsic (10.), Maric (58.)
Sárga lap: Oliveira (42., 94.), Zé Luis (85.), Paraiba (92.), illetve Kulcsár K. (56.), Tajthy (80.), Présinger (85.)
Piros lap: Oliveira (94.)

Videoton: Calatayud – Szolnoki (Zé Luis 40.), Caneira (Nildo 46.), Vinicius, Stopira – Sándor Gy., Vitor Gomes – Álvarez, Haraszti (Paraiba 77.), Oliveira – Nikolic

Pápa: Szűcs L. – Tóth G. (Tajthy 75.), Struhár, Csizmadia, Présinger – Nagy T., Sekour, Kulcsár K. (Nagy S. 69.), Németh M. – Arsic, Maric (Király B. 88.)

Mezőkövesd-Zsóry FC – MVM Paks 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Bognár (4.), Menougong (28.), illetve Windecker (47.), Simon (50.)
Sárga lap: Melczer (10.), Velicky (36.), Szalai 66.), Balajti (84.), Fótyik (90.), illetve Kecskés (44.), (Éger 69.), Kovács (88.), Windecker 90.

Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs. (Takács P. 69.), Szalai V., Gévay, Fótyik – Velicky, Bognár I., Hegedűs D., Melczer V. (Kiss M. 73.) – Menougong, Rajczi (Balajti 62.)

Paks: Molnár P. – Heffler T., Kovács G., Éger, Báló – Bori, Kecskés, Lázok (Tököli 76.), Windecker – Könyves, Simon A. (Nagy O. 76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik