Foci

Courtois zöld utat kapott a Chelsea-től

thibaut courtois (thibaut courtois, )
thibaut courtois (thibaut courtois, )

Az Atlético Madrid belga kapusa játszhat a Chelsea ellen, miután az UEFA figyelmeztette a londoni csapatot, hogy az 5 millió fontos követelésük a spanyolok irányába– amennyiben a játékos pályára lépne ellenük – szabályellenes.

A péntek délben történt Bajnokok Ligája sorsoláson a szezon meglepetés csapata – az előző fordulóban a Barcelonát kiejtő – Atlético Madrid a londoni Chelsea-t kapta ellenfeléül az elődöntőben. A héten felmerült, hogy amennyiben a Thibaut Courtois pályára lép a Chelsea ellen – amely kölcsönadta a Matracosoknak –, úgy életbe lép egy záradék a játékos szerződésében, mely szerint 5 millió fontot kellene fizetnie a madridi csapatnak a „Kékek” felé. Ezt a követelést azonban az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„A sportversenyek tisztessége az egyik alapelve az UEFA-nak. Az UEFA Bajnokok Ligája és az UEFA fegyelmi rendelete is tiszta rendeleteket tartalmaz, amely szigorúan tiltja bármely klubnak a hatásgyakorlást játékosokon keresztül a klubokra” – írja közleményében az UEFA, amelyből az is kiderül, amelyik csapat megszegi az erre vonatkozó szabályokat, az ellen klub ellen fellép a szervezet.

Ezek alapján tehát a Chelsea nem élhet a korábban a szeződésben foglaltakkal, így nagyon úgy fest, hogy Courtois pályára lép. Ezt támasztják alá Ron Gourlay, a Chelsea általános menedzserének szavai is:

„Játszhat a Chelsea ellen, ez sosem volt kérdéses.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik