Foci

A Juve újabb lépést tehet a döntő felé

A négy párharc közül egyedüliként a Sevilla-Porto tűnik nyitottnak a csütörtöki visszavágók előtt a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjében.

A sorozat legesélyesebb gárdájának tartott, olasz bajnoki éllovas Juventus, illetve a portugál listavezető Benfica már idegenben egygólos előnyt szerzett az Olympique Lyon és az AZ Alkmaar ellen, így ennek a két csapatnak már az is elég, ha saját közönsége előtt nem szenved vereséget. A torinóiak esetleges bukása hatalmas meglepetés lenne, mivel az egész idényben veretlenek hazai pályán.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője kijelentette, szeretnék megnyerni az Európa Ligát, ami már csak azért is érthető, mivel a finálét május 14-én éppen a Zebrák stadionjában rendezik.

A portugál és az olasz gárdához hasonlóan a svájci bajnokságban élen álló Basel is kényelmes helyzetből várja a második felvonást, ugyanis háromgólos előny birtokában utazik Valenciába. A bázeli együttesnek plusz motivációt jelenthet, hogy ha tavalyhoz hasonlóan idén is bejut az EL elődöntőjébe, akkor a svájci nemzet vélhetően feljön a 12. helyre az európai szövetség (UEFA) ranglistáján, ez pedig 2015-től automatikus Bajnokok Ligája-indulást jelentene az ország mindenkori bajnokának.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A negyedik párharcban a Porto 1-0-ás előnyt szerzett a sevillai visszavágóra. A spanyol alakulat trénere, Unai Emery úgy vélte, együttese készen áll az összecsapásra, de a Porto egy olyan rivális, amely mindig megnehezíti az ellenfelek dolgát, így rendkívül nehéz 90 percre számít.

Az elődöntő sorsolását pénteken tartják az európai szövetség svájci központjában, Nyonban.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók, program:

Benfica (portugál)-AZ Alkmaar (holland) 21.05 (az első mérkőzésen: 1-0)
Juventus (olasz)-Olympique Lyon (francia) 21.05 (1-0)
Valencia (spanyol)-Basel (svájci) 21.05 (0-3)
Sevilla (spanyol)-FC Porto (portugál) 21.05 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik