Foci

A Barcelona felnyomta a Madridot az UEFA-nál

Az Atlético Madrid négy éve nem győzte le hazai közönség előtt a Barcelonát. Most fogadkoznak. A katalánok hibát kerestek és találtak.

Azt nem állítjuk, hogy a két csapat azonos súlycsoportban van, hiszen a Barcelona megnyert minden az elmúlt években, amit csak lehetett, ez alapján az esélyesség mérlegének nyelve egyértelműen feléjük kellene billenjen, de ha csak a jelent vesszük górcső alá, az idei évet, na azért ott már sokkal kiegyenlítettebb a kép.

Először is momentán az Atlético vezeti a Spanyol Bajnokságot úgy, hogy ebben a szezonban már négyszer csapott össze a Barcelonával és egyszer sem maradt alul. Igaz, felül sem kerekedett, mert, minden alkalommal döntetlenre végeztek a felek. A Barca legutóbb 2010-ben kapott ki, akkor Diego Forlán és Simao góljának köszönhetően örülhettek Madridban.

A kép tanúsága szerint annyira azért nem zavarta a pálya minősége Xaviékat
Fotó: Europress

A fővárosiak viszont elképesztő hazai mérleggel rendelkeznek, már ami az európai porondot illeti. Legutóbbi 17 kupamérkőzésükből 16-ot megnyertek a Vicente Calderón Stadionban.

Érdekes, hogy mindkét spanyol klubnak jelenleg argentin edzője van, ráadásul játszottak is egymás ellen. Az 1988-as mérkőzés – Gerardo Martino-Newell’s Old Boys, Simeone-Vélez Sarsfield – a Velez győzelmével ért véget (2-1) úgy, hogy Papa Martinót éppe egy Simeone elleni szabálytalansága miatt állították ki.

Ismerve a spanyol, argentin. stb. latin temperamentumot szerda este is hasonlóan szikrázó, indulatoktól sem mentes meccset várunk.

Azután különösen, hogy spanyol lapértesülés szerint a katalánok már a fűbe is belekötöttek. A fű magassága ugyanis legfeljebb három centiméter lehet és mivel magasabb volt – Madridban nem ez az első ilyen alkalom -, ezért a katalánok az UEFA-hoz fordultak.

Jelentjük, a probléma megoldódott, a füvet levágták.

Fű ide vagy oda, továbbjutóra nem mernénk tippelni. Ha már muszáj. úgy a nagyobb rutin miatt – sorozatban hetedszer juthatnak BL elődöntőbe – a Barcára voksolunk.

BL negyeddöntő, visszavágó mérkőzések, szerdai program:

Atlético Madrid (spanyol)-FC Barcelona (spanyol) 20.45 (1-1)

Összességében eddig 106 alkalommal csapott össze egymással Madridban az Atlético és a Barca, s 50 hazai siker mellett 23 döntetlen és 33 Barcelona-győzelem születettAz Atlético 1974 után juthat újra a legjobb négy közé az első számú európai kupában, legutóbb erre az 1996/97-es idényben volt esélye, ám akkor az Ajax Amsterdam 4-3-as összesítéssel búcsúztatta a mostani vezetőedzővel, Diego Simeonével felálló madridiakat.

Bayern München (német)-Manchester United (angol) 20.45 (az első mérkőzésen: 1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik