Foci

A tűzzel játszott Dortmundban a Real

Gareth Bale (gareth bale, )
Gareth Bale (gareth bale, )

A Borussia Dortmund hazai pályán ugyan legyőzte 2-0-ra a Real Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, de a spanyolok jutottak tovább.


Gareth Bale most csak helyzetig jutott
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Real Madrid labdarúgócsapata hazai környezetben egy hatalmasat lépett a továbbjutás felé, ugyanis a spanyolok 3-0-ra nyerték a negyeddöntős párharc odavágóját. A németországi találkozón csak a kispadon kezdett Cristiano Ronaldo, aki a hétvégén kihagyta együttese bajnokiját.

A Madrid már a 17. percben betalálhatott volna kedden este, ám Di María büntetőjét védte Weidenfeller. Ezt Reus révén még az első félidőben megbüntette a Borussia Dortmund, a szélső kétszer is mattolta Iker Casillast.

A második félidőre cseréltek is a vendégek, ám nem Ronaldót, hanem Iscót cserélte be Carlo Ancelotti. A Real veszélyesen játszott a játékrész első felében, előbb Bale, majd Benzema került helyzetbe, de gól egyikből sem született. A Dortmund egy kapufával törte meg a csendet, Mkhitaryan volt az elkövető. A 70. percben Grosskreutz is közel járt ahhoz, hogy bevegye a vendégek kapuját, de Casillas nagyot védett.

Hiába lógott a levegőben az újabb dortmundi gól, azt már nem sikerült megszerezniük a hazaiaknak, 2-0 lett a végeredmény, ami azt jelenti, hogy 3-2-es összesítéssel a Real Madrid jutott be az elődöntőbe. Cristiano Ronaldónak végül be sem kellett állnia.

A játéknap másik mérkőzésén a Párizsban 3-1-es vereséget szenvedő Chelsea hazai pályán 2-0-ra verte a Zlatan Ibrahimovicot nélkülöző PSG-t és szintén továbbjutott, méghozzá idegenben lőtt góllal.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Borussia Dortmund (német) – Real Madrid (spanyol) 2-0 (2-0)
Gólszerző: Reus (24., 37.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 3-2-vel.

Videó – Reus első:

Videó – És második gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik