Foci

Nekimegy a Barcelona a FIFA-nak

A katalán klub megfellebbezi a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerdai határozatát, miszerint kizárj a a klubot egy évre a honi és a nemzetközi átigazolásból.

A klub honlapján vezető helyen található közleményben egyértelműsítik, hogy ha szükséges a Nemzetközi Sportdöntőbíróságra mennek, mert biztosak az igazukban.

A Barcelona 14 pontban sorolja fel, miért érzi jogszerűtlennek a FIFA szerdai határozatát. Állításuk szerint a La Masia akadémiára kerültek a szóban forgó fiatalkorúak és a FIFA nem vette figyelembe, hogy az ott alkalmazott modell magába foglalja az iskolai oktatási, képzési programokat, a szállást, az étkezést, a komplett orvosi orvosi ellátást, a teljes figyelmet a gyermekek valamennyi szükségletére beleértve természetesen a sport fejlődésüket.

A klub azt állítja, hogy csak Katalóniában mintegy 15 ezer olyan fiatalkorú játékos él és futballozik, akik nem Spanyolországban születtek.

Tény, a FIFA szabályzatot szó szerinti szigorúsággal vetítjük a világ összes vezető klubjára, akkor például valamennyi magyar akadémiát és az azokat fenntartó egyesületeket is ki lehetne zárni az átigazolásból, hiszen hasonló modell szerint, mint a La Masián mindegyikben képeznek erdélyi, vajdasági, vagy felvidéki, ergo nem magyar állampolgárságú ifjakat …

Érdekesség, hogy hasonló okok miatt a Chelsea, az FC Nantes, vagy a svájci Sion is pórul járt az elmúlt években.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik