Foci

Mourinhot leiskolázták Párizsban

Vezéráldozatokkal ugyan, de a végredményt tekintve biztosan győzte le Laurent Blanc csapata a Chelsea-t.

A PSG első sorban a középpályán és támadásvezetésben múlta felül a Chelsea-t a 3-1-re végződő BL negyeddöntőn még akkor is, ha a franciák második találata öngólból született, míg a harmadik találat finoman szólva Petr Cech lelkén szárad.

Mennyivel másabb a mérkőzés megítélése, ha nincs a Javier Pastore által a 93. percben szerzett találat?  Ha nincs a potya, minden bizonnyal mindkét edző mérkőzés utáni nyilatkozata másként alakul – Mourinho remek eredményről, meccsről regélne és nem szidná a védelmet, míg Blanc sem lenne ennyire optimista.

Ami a két gólos vereség ellenére bizalomra ad okot Jose Mourinhónak az az, hogy Zlatan Ibrahimovicot a 68., míg Verrattit a 76. percben kellett kényszerűségből lecserélni. A svédnek ráadásul első hírek szerint akár be is szakadhatott az izma, amivel nem valószínű, hogy játszhat a jövő keddi visszavágón.

Blanc mester mindezek tudatában úgy nyilatkozott a mérkőzést követően, hogy: “Zlatan fájdalmat érzett a combjában, az biztos, hogy most pihennie kell. Csak félúton járunk, látjuk mire képes az ellenfél és rendkívül kemény csata vár ránk a Stanford Bridgen.”

Jose Mourinho sajátos módján dícsérte az ellenfelet. “Nagyszerű csapat ellen játszottunk, amelynek kiváló támadójátékosai vannak. Gólokat várnak tűlük és ők eleget is tesznek a szurkolóiknak. Különösen, ha ebben segítünk nekik. Nem fogom a nyilvánosság előtt kritizálni azokat a játékosokat, akik egyéni hibákat vétettek a gólok előtt, de értékelek majd az öltözőben. Ezért lesz nehéz lesz a visszavágó, de nem lehetlen a küldetésünk. A futballban ugyanis semmi sem lehetetlen” – véleményezte a szerda estét a portugál edző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik