Foci

Ligakupa: elődöntős a Loki és a Diósgyőr

dalibor volas, debrecen (dalibor volas, debreceni vsc)
dalibor volas, debrecen (dalibor volas, debreceni vsc)

A bajnokságban listavezető Debrecen és a DVTK jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Ligakupában, miután előbbi zárt kapuk mögött 3-2-re kikapott a Puskás Akadémia vendégeként, míg a miskolciak a Szigetszentmiklóst győzték le 1-0-ra idegenben.

A negyeddöntő első elvonásán 1-1-es döntetlen született a Debrecen-Puskás Akadémia találkozón, ám később a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága 3-0-ra módosította a találkozó végeredményét, mivel Francisco Gallardo, a felcsútiak spanyol légiósa jogosulatlanul lépett pályára.

A Loki ezzel szemben nem bízta a véletlenre a továbbjutást, Volas a hetedik és a nyolcadik percben is betalált a hazai kapuba, így megpecsételte a felcsútiak sorsát. Ugyan Tóth a játékrész hajrában szépíteni tudott, a második félidő végén pedig Németh és Oldal találataival fordított is a házigazda, 5-3-as összesítéssel így is a debreceni alakulat lesz ott a négy között.

Fotó: MTI

A Diósgyőr kisebb-nagyobb meglepetésre az odavágón csak 2-2-es döntetlent ért el hazai környezetben az NB2-ben szereplő Szigetszentmiklós ellen, így a bajnokságban is botladozó miskolciaknak minden erejüket össze kellett szedniük a továbbjutás érdekében.

Ennek tükrében lépett is pályára Tomislav Szivics alakulata, s hamar meg is érkezett a vezető – s mint később kiderült győztes – gólja a vendégeknek. Bacsa az első játékrész derekán volt eredményes, a DVTK pedig 3-2-es összesítéssel bejutott az elődöntőben.

Eredmények – Ligakupa, negyeddöntő, második mérkőzés:

Szigetszentmiklós (NB II) – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)
Továbbjutott: Diósgyőri VTK, 3-2-es összesítéssel.

Puskás Akadémia – DVSC-TEVA 3-2 (1-2)
Továbbjutott: a DVSC-TEVA, 5-3-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik