Foci

A Bayern Angliában, a Barca otthon akar nyerni

David Moyes (david moyes, )
David Moyes (david moyes, )

Manchester United–Bayern München és FC Barcelona–Atlético Madrid összecsapásokkal kezdődik Bajnokok Ligája negyeddöntője.

Manchester United – Bayern München


Fotó: Europress Fotóügynökség

Kedden folytatódik a Bajnokok Ligája, már a negyeddöntőknél járnak a küzdelmek. Mindegyik párosítás ígéretesnek tűnik, ám ami a meglepő, hogy egy olyan van, amely az együttesek formáját elnézve igencsak egyoldalúnak fest: a Manchester United és a Bayern München ütközete.

A Vörös ördögök csapnivaló szezont produkálnak, többen is David Moyes fejét követelik. Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, akkor még a párharc előtt lesérült Robin van Persie, az ő kidőlésével pedig tovább csökkentek az angol csapat esélyei a címvédő németek ellen. Közben a Bayern pedig szárnyal, a Bundesligát már megnyerte – rekordgyorsasággal –, elődöntős a Német Kupában és a BL-ben is a csúcsra tör.

Nem sokan bíznak a keddi, hazai sikerben, ha végigfutjuk a fogadóirodák oddsait, láthatjuk, hogy 6-7-szeres pénzt fizetne a United sikere. Manchesterben. Mi a magunk részéről nem nagyon emlékszünk még csak hasonlóra sem.

„Úgy vélem, mind a két oldalra hasonló nyomás nehezedik. Mi is, ők is meg akarják nyerni ezt a mérkőzést. Tudjuk, hogy mi is jó csapatunk vagyunk, igaz, ezt többször kellene megmutatnunk. Ugyanakkor én bízom a játékosaimban – ez az, ami nem változik” – mondta Moyes, aki amellett, hogy gratulált a Bayern München bajnoki címéhez megjegyezte, hogy a védelemben vannak problémai a csapatnak, de mindez nem érdekli őket, bravúrra készülnek.

„Lehet, hogy nincs a legjobb formájában a Manchester United, de attól függetlenül egy igazán jó csapatról van szó, elég csak megnézni a klub elmúlt 15 évét. Nyolc csapat van a negyeddöntőben, mind a nyolc edző, na meg természetesen a játékosok is meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját. Nem ez a legfontosabb cím a szezonban, de ez bír a legnagyobb presztízzsel. Nem lesz könnyű a győzelem, de a Bayern megpróbálja” – mondta Pep Guardiola, a bajorok vezetőedzője, aki örül, hogy húsz év elteltével visszatért Manchesterbe.

A két csapat korábban kilencszer találkozott egymással, a Bayern München mérlege a jobb: a németek háromszor nyertek négy döntetlen és két vereség mellett. A legemlékezetesebb sikert ugyanakkor a United aratta, amikor a BL barcelonai döntőjében Sheringham és Solskjaer kései góljával fordított és nyert a Bayern ellen 1999-ben.

FC Barcelona – Atlético Madrid


Fotó: Europress Fotóügynökség

Két spanyol csapat is összeméri az erejét kedden, a katalán sztárklub, a Barcelona fogadja a bajnokságban kisebb meglepetésre éllovas Atlético Madridot. A felek jól ismerik egymást, a La ligában és a kupában is össze szoktak futni, a Bajnokok Ligájában azonban ez lesz az első randevú.

„Három mérkőzést is játszottunk már ellenük a közelmúltban, mindegyik nagyon kemény ellenfélnek bizonyultak. Nyernünk kell, ráadásul gólt sem szabad kapnunk. Bátran kell játszanunk, csak ez hozhatja meg számunkra a sikert, hogy aztán riválisunkon legyen a nyomás” – nyilatkozta a hétfői sajtótájékoztatón Gerardo Martino, a Barcelona trénere, aki szerint lehet, hogy az ellenfél tudja, mik a csapat gyenge pontjai, de ugyanez elmondható a gránátvörös-kékekről is.

„Azt hiszem, hogy a keddi lesz az eddigi legnehezebb Barcelona elleni mérkőzésünk. Újra formában vannak, úgyhogy mi a jó Barcelonával fogunk találkozni. Már az első meccsen el akarják majd dönteni a párharcot, azaz jól kell majd sáfárkodnunk a helyzeteinkkel. Ha azt mondanám, hogy esélyesek vagyunk, az pimaszság lenne. Inkább azt mondom, hogy versenyben vagyunk” – így Diego Simeone, aki felhívta rá a figyelmet, hogy ugyan találkozik egymással a negyeddöntő két argentin vezetőedzője, de csapataik stílusa nem hasonlít egymásra.

Érdekesség, hogy a szezonban eddig háromszor találkozott a két csapat, mind a háromszor döntetlen született, ráadásul csak az egyik összecsapáson esett egy-egy gól.

Bajnokok Ligája, a keddi program

Manchester United (angol) – Bayern München (német) – TV: Sport1
FC Barcelona (spanyol) – Atlético Madrid (spanyol) – TV: Digi Sport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik