Foci

A Barca nem tudott élni a fölényével

barcelona-atletico madrid (barcelona, atlético madrid, )
barcelona-atletico madrid (barcelona, atlético madrid, )

A Bajnokok Ligája negyedöntőjének első meccsén a Barcelona 1-1-re végzett az Atlético Madriddal.

Mivel három spanyol együttes jutott be a legjobb nyolc közé, így szinte biztosra vehető volt az, hogy a Barcelona, Atlético Madrid, Real Madrid hármasból kettő összekerül a negyeddöntőben.

Fotó: Europress Fotóügynökség

El Clasico helyett azonban a katalánok a Matracosokkal néztek farkasszemet, és mivel úgy tűnt, hogy Diego Costa, a madridiak legfőbb fegyvere és gólvágója sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, országos egyesnek számított a keddi összecsapás.

A brazilból lett spanyol támadó viszont ha nem is 100 százalékos állapotban, de ott volt a kezdőben, így megnőttek a vendégek esélyei a győzelemre. A reménykedés egészen a 30. percig tartott, amikor Costa a combjához kapott és lesántikált a pályáról, bár hiába játszott komoly mezőnyfölényben a katalán együttes, nem tudtak a kapuba találni.

A szünet után viszont jött a hidegzuhany a Camp Nou közönségének, ugyanis a Diego Costát váltó Diego iszonyatosan nagy bombát ragasztott a pipába (0-1).

A bekapott gól után még inkább átvette az irányítást a Barca, és Courtois bravúrjai kellettek ahhoz, hogy a 71. percig ne szülessen hazai találat. Ekkor azonban Neymar kapott mesteri labdát Iniestától, majd klasszis mozdulattal a hálóba tekert (1-1).

A folytatásban is az Atlético Madrid kapusa tartotta meccsben a vendégeket, és mivel újabb gól már nem esett, így maradt az 1-1-es döntetlen, ami a fővárosiaknak kedvez.

A játéknap másik meccsén a Manchester United meglepetésre 1-1-re végzett a címvédő Bayern München ellen, pedig a legtöbben a bajorok könnyű sikerét várták a szigetországi odavágótól.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

FC Barcelona – Atlético Madrid 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Neymar (71.) illetve Diego (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik