Foci

Magyar válogatott lesz a Fradi brazilja?

Leonardo (leonardo, )
Leonardo (leonardo, )

Leonardo számára nagy megtiszteltetés lenne, ha hívnák, de most elsősorban a klubjára szeretne koncentrálni.


Leonardo jól bánik a labdával
Fotó: MTI

Az utóbbi idők kiábrándító teljesítménye miatt ismét téma lett Magyarországon a focisták honosítása, amiből a válogatott is profitálhatna. Az elmúlt hetekben főleg Paulo Vinícius, a Videoton brazil belső védőjével kapcsolatban lehetett erről hallani, de Nyilasi Tibor, korábbi kiváló labdarúgónk a szombati Ferencváros – Pápa (4-0) összecsapáson megjegyezte, hogy a mezőnyből kiemelkedő Leonardót elnézné a magyar válogatott szerelésében.

A csakfoci.hu cikke szerint támadó is vendég volt a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában vasárnap, ahol ez a téma is szóba került.

„Nagy megtiszteltetés lenne, ha a magyar nép ilyen feladatot ruházna rám, de jelenleg a klubom fontosabb számomra. Nem zárkózom el a dolog előtt, hiszen segítek, ahol tudok, de mondom, elsődlegesen annak az egyesületnek szeretnék segíteni, ahová elköteleztem magamat” – mondta a 31 esztendős Leonardo.

A támadó szerint a magyar foci hasonlít az osztrákra, csak itt az embereket jobban lázba hozza a sportág. Leonardo emellett úgy látja, hogy az egyik legnagyobb probléma a pályák rossz állapota, valamint az, hogy a magyar játékosok nem tudják magukból kihozni a maximumot, ha nyomás alá kerülnek.

Videó – Nézd meg a Ferencváros-Pápa mérkőzés összefoglalóját:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik