Foci

Vezetett, de kikapott a Vidi a Lokitól

DVSC-TEVA (dvsc-teva, )
DVSC-TEVA (dvsc-teva, )

A listavezető DVSC-TEVA idegenben győzte le 2-1-re egyik üldözőjét, a Videotont az OTP Bank Ligában. A hajdúságiak előnye nyolc pont a második helyen álló címvédő, a Győri ETO előtt.

Nagy várakozás előzte meg a labdarúgó OTP Bank Liga csúcsrangadóját, a listavezető Debrecen székesfehérvári vendégjátékát. Ugyan először a Loki talált a kapuba, Sidibe gólját érvénytelenítette a játékvezető, mivel a támadó lesről volt eredményes. Szinte azonnal jött a Vidi válasza, Szakály akadt fenn a játékvezetőn, a megszerzett labdával pedig azonnal kiugratták Nikolicot, aki a kapust elfektetve gurított a hálóba (1-0).

A 25. percben járt a mérkőzés, amikor egy hazai sarokrúgás után Caneira került a földre, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. Egyből, a kapuskirúgás után egyenlített a DVSC-TEVA, Szakály lövését még védte Calatayud, de a visszafutó Caneirára pattant a labda, majd a kapuba csorgott (1-1). Sőt, nem sokkal később már a vendégeknél volt az előny, Morozov rosszul találta el a labdát, de az pont Máté elé került, akik közelről a kapuba továbbította a játékszert (1-2). És még mindig nem volt vége, ha Szakály higgadtabb a felvonás végén, akkor már kettővel vezethetett volna a Loki, de a csapatkapitány rossz megoldást választott, Calatayud védett.


Kondás Elemér csapata nagyot lépett a bajnoki cím felé
Fotó: MTI

A fordulás után a Debrecen átengedte a terepet a Videotonnak, azonban a piros-kékek hiába játszottak mezőnyfölényben és tettek meg mindent az egyenlítés érdekében, nem tudtak igazán nagy helyzetet kidolgozni. Az első valamirevaló lehetőségre is a 72. percig kellett várni, Nikolic azonban fölé lőtt, majd nem sokkal később Kovács tornáztatta meg a debreceniek kapusát. Nem jött össze az egyenlítés a hazaiaknak, a szurkolók pedig a végén nemtetszésüket fejezték ki a mutatott teljesítmény láttán.

A DVSC-TEVA végül 2-1-re nyert és nyolc ponttal vezet a címvédő Győr előtt, amely a második. A Videoton, amely szombaton, az ETO győzelmével visszacsúszott a harmadik helyre, a dobogó legalján tanyázik.

IDE kattintva szavazhat arról, Ön szerint ki nyeri a bajnokságot.

Eredmény – OTP bank Liga, 22. forduló

Székesfehérvár, 5200 néző, v.: Iványi

Videoton – DVSC-TEVA 1-2 (1-2)

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Caneira, Juhász R., Stopira – Sándor Gy. – Haraszti (Gyurcsó 71.), Nildo (Zé Luis 46.), Álvarez (Oliveira 69.) – Nikolics, Kovács I.

DVSC: Novakovic – Lázár, Máté P., Morozov (Brkovic 52.), Korhut – Zsidai, Vadnai – Mihelic (Bódi 68.), Sidibe, Szakály P. – Kulcsár T. (Tisza 82.)

Gólszerzők: Nikolics (15.), illetve Caneira (26., öngól), Máté (37.)

Sárga lap: Szolnoki (22.), illetve Morozov (6.), Vadnai (14.), Lázár (32.), Zsidai (40.), Szakály (90+3.), Máté (90+4.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik