Foci

Kiütéssel lett elődöntős az Újpest

A Magyar Kupa negyeddöntőjéből az Újpest kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel lépett tovább.

Szerdán három találkozót rendeztek a Magyar Kupán, azok után, hogy kedden a Debrecen simán átgázolt a Nyíregyháza Spartacuson.

Az Újpest a Pécs elleni odavágót 3-1-re nyerte, így szerdán magabiztosan fogadhatták a mecsekaljai együttest. A lilák végül ezúttal is, a vártnál talán simábban győzedelmeskedtek: Balogh és Suljic egy-egy, valamint Zamostny duplájával 4-0-ra verték a pécsieket, vagyis 7-1-el jutottak elődöntőbe.

Fotó: MTI

Szintén ott lesz a legjobb négy között az MTK. A fővárosiak a Győrrel találkoztak, és az első meccsen elért kétgólos sikerük után, most egy izgalmas döntetlent játszottak. Az ETO Pátkai és Varga révén gyorsan ledolgozta hátrányát, de a szünet előtt szerzett Kanta-góllal megint a kék-fehérek voltak nyerő helyzetben.

A második etapban Eppel találatával biztossá vált az MTK továbbjutása, még úgy is, hogy Andric révén megint a hazaiaknál volt az előny, de a hajrában Kanta beállította a 3-3-as végeredményt.

A Diósgyőr sem izzadt meg túlságosan a Pápa ellen, hiszen a miskolciak 3-0-ra verték ellenfelüket, Futács duplájával és Kostic góljával, végül a piros-fehérek 5-2-vel lettek elődöntősök.

Eredmények – Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágók

Újpest FC – PMFC-Matias 4-0 (2-0)
Továbbjutott: az Újpest kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

Győri ETO FC-MTK Budapest 3-3 (2-1)
Továbbjutott: az MTK Budapest, 5-3-as összesítéssel.

Diósgyőri VTK-Lombard Pápa Termál FC 3-0 (2-0)
Továbbjutott: a Diósgyőri VTK, 5-2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik