Foci

Kitömte a Loki a Szparit a kupában

L'Imam Seydi (l'imam seydi, )
L'Imam Seydi (l'imam seydi, )

Az idegenbeli 3-1-es győzelem után a címvédő hazai környezetben 6-1-re nyert keleti riválisa ellen, így kettős győzelemmel jutott elődöntőbe.


L’Imam Seydi lőtte a hazaiak első gólját
Fotó: MTI

Két héttel ezelőtt a címvédő DVSC-TEVA labdarúgócsapata a nagy rivális Nyíregyháza otthonában tudott 3-1-re nyerni, azaz Kondás Elemér legénysége kedvező helyzetbe került a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A visszavágón is minden a hajdúságiak szája íze szerint alakult, mert Seydi vezető gólja után hiába egyenlített a szabolcsi csapat – Krónerről pattant a labda a saját kapujába –, Polényi kezezése tizenegyest és piros lapot ért, a büntetőt pedig Sidibe értékesítette magabiztosan. Sőt, a szünet előtt még Ferenczi is betalált, 3-1-re vezetett a Loki 45 percnyi játék után.

A második felvonásban sem kellett sokat várni az újabb hazai gólra, Króner az 53. minutumban a vendégek kapujába is betalált, majd a csereként beálló Kulcsár már négyre hizlalta csapata előnyét, majd ugyanő beállította a 6-1-es végeredményt a 78. percben. A Debrecen kettős győzelemmel, 9-2-es (!) gólkülönbséggel jutott be az elődöntőbe.

Eredmény – Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus 6-1 (3-1)
Gólszerzők: Seydi (6.), Sidibe (38.), ferenczi (45.), Króner (53.), Kulcsár T. (65., 78.) illetve Króner (29. – öngól)
Piros lap: Polényi (37.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik