Foci

Felcsút a Real Madridot gazdagítja

Igaz csak ideiglenesen, és "csak egy pár cipővel". A csakot tessék helyén kezelni, mert Puskás eredeti stoplisáról van szó, amelyből nem sok kering a nagyvilágban.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia népes küldöttsége ideiglenesen gazdagította a rövidesen teljesen megújuló Real Madrid Múzeumot. A Királyi Gárda kérésére a magyar klub küldöttsége leszállította “Pancho” egyik pár futballcipőjét, azt, amelyet a Realban viselt.

Balról jobbra: Farkas József fideszes országgyűlési képviselő, Simicskó István sportért felelős államtitkár, Mészáros Lőrinc, a PFLA elnöke, Emilio Butrageno, a Real Madrid nemzetközi sportigazgatója, Puskás Ferenc özvegye, Jakab József, a PFLA FB elnöke, Szöllősi György, PFLA kommunikációs igazgatója és Tóth-Zele József, a PFLA madridi kapcsolattartója
Fotó: pfla.hu

A méltán híres és nagyrabecsült stoplist Puskás Ferencné adta át Emilio Butraguenónak, a Real Madrid nemzetközi igazgatójának. A szerződés – amelyet Julio González és Szöllősi György, a PFLA kommunikációs vezetője, a Puskás-örökség kezelője írt alá – szerint egyelőre egy évig lesz a cipő a Real Madrid Múzeumának dísze.

A Real Madrid szerette volna kölcsönkapni Puskás Ferenc Felcsúton őrzött eredeti fehér Real-mezét is, ám lévén, hogy abból csak egyetlen darab van archívumunk birtokában, és az főhelyen lesz látható a húsvéthétfőn megnyíló Pancho Arénában, végül csak a futballcipő kölcsönadásáról született megegyezés, amit a Real archívumában őrzött égszínkék, 10-es számú Real-mez társaságában állítanak majd ki a spanyol fővárosban – számolt be a pfla.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik