Foci

Befejezi a „Szőke” argentin

Gabriel Heinze (gabriel heinze, )
Gabriel Heinze (gabriel heinze, )

Gabriel Heinze, aki korábban játszott a Real Madridban és a Manchester Unitedben is, 35 évesen bejelentette visszavonulását.

A Newell’s Old Boys játékosa feladta a harcot a krónikus sérüléseivel és hivatalosan felhagyott a profi futballal: „Mint minden az életben, az álmok is véget érnek egyszer” – nyilatkozta a dél-amerikai klub hivatalos honlapjának a 72-szeres argentin válogatott balhátvéd, akit futballberkekben csak “Szőke”-ként emlegettek.

„Örökké emlékezni fogok rá, hogy tagja lehettem Argentína legjobb klubjának. Életem hátralévő részében is a Newell’s-ben játszottam volna, de nem lehetek önző. A klubot szeretni azt is jelenti, hogy hálából ésszerű döntéseket kell meghozni a klubért, amely boldoggá tett. Nem tudok tovább küzdeni a testemmel. Ezt a meccset nem nyerhettem meg.”


Gabriel Heinze már nem akart tovább küzdeni a testével
Fotó: Europress Fotóügynökség

Gabriel Heinze a Newell’s-nél kezdte karrierjét mielőtt a Valladolidba igazolt volna, amit aztán a Paris Saint-Germain, Manchester United – ahol legjobb éveit töltötte –, a Real Madrid, Marseille, valamint a Roma követte. A többéves légióskodás után hazatért nevelőegyesületébe.

2012 óta 41 alkalommal lépett pályára a Newell’s-ben, ezeken két gólt is szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik