Foci

Százmilliókat bukhatnak az Újpest hitelezői

Roderick Duchatelet (roderick duchatelet, )
Roderick Duchatelet (roderick duchatelet, )

Az állam hozzájut a pénzéhez, a hitelezők azonban aligha. Az UTE tegnap kezességet vállalt a futballcsapatot működtető Újpest FC Kft. adóhiányának a megfizetésére, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mi lesz azokkal a hitelezőkkel, akik pénzt követelnek a lila-fehérektől.

Az MLSZ a mai nap folyamán dönt arról, hogy az Újpest FC Kft helyébe lépő Újpest 1885 Futball Kft.-hez kerüljön-e a licencjog, s a csapat továbbra is az NB1-ben szerepelhessen-e. A kedvező döntés egyik feltétele, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé fennálló tartozásra legyen kezes – írja a blikk.hu.

“A klub a törvény adta kereteken belül mindent megtesz, hogy a kerület focicsapata a legmagasabb osztályban szerepelhessen” – nyilatkozott Őze István, az UTE klubigazgatója.

Roderick Duchatelet, a fociegyüttes belga tulajdonosa azért üdvözölné az MLSZ kedvező döntését, mert szerinte többszázmilliós valótlan tartozást próbálnak behajtani rajta. Ha átruházza a licencjogot, és felszámolják az Újpest FC Kft-t, akkor viszont azok sem jutnak a pénzükhöz, akiknek a bíróság jogosan megítélné.

Fotó: MTI

“Kértük a szövetségtől, körültekintően járjon el, ne álljon elő olyan helyzet, hogy a játékosok pénze a csődbe ment kft-ben marad” – mondta dr. Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára.

Rajczi Péter és Szabó Bence első fokon pert nyert a klubbal szemben. Remélik, hogy hozzájutnak követelésükhöz, bár jogellenesen bontották fel szerződésüket.

“Ha a Munka Törvénykönyve szerint munkáltatói jogutód lesz az új kft, akkor a játékosok az Újpest 1885 Futball Kft.-től is követelhetik a pénzüket” – mondta dr. Takács Péter István, a futballisták jogi képviselője. “Az európai szövetséget tájékoztattuk a kialakult helyzetről.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik