Foci

Gulácsiék meglepetésre kiestek az Európa Ligából

Gulácsi Péter (gulácsi péter, )
Gulácsi Péter (gulácsi péter, )

Hiába játszott közel 80 percen át emberelőnyben a Salzburg, a Basel 2-1-re nyert az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján és továbbjutott. Kipottyant a Napoli is.

Gulácsi Péter csapata, a Red Bull Salzburg az egy héttel ezelőtti odavágón csak 0-0-s döntetlent játszott a Basel otthonában, bár így még mindig az osztrák együttes várhatta kedvezőbb helyzetből a csütörtöki visszavágót.

A magyar kapus nevével kezdődött ezúttal is az összeállítás, a salzburgiak pedig hamar emberelőnybe kerültek, Suchy jutott a kiállítás sorsára. Soriano révén hamar ki is használta a létszámfölényt a Salzburg, a 22. percben megszerezte a vezetést a vendéglátó. Nem sokkal később kis időre félbe kellett szakítani a mérkőzést a svájci drukkerek rendbontása miatt, de szerencsére folytatódott az összecsapás.

A második félidő rosszul indult osztrák szempontból, ugyanis egy szöglet után Streller fejese utat talált a kapuba, Gulácsi nem tudta kiszedni a sarokba tartó labdát. Sőt, ha mindez nem lett volna elég, Sauro – szintén egy sarokrúgás után szerzett – találata után már a Baselnél volt az előny és sajnos Gulácsi benne volt ebben a gólban. Ez utóbbi meg is pecsételte a Salzburg sorsát, a svájciak 2-1-re nyertek és továbbjutottak a negyeddöntőbe.


Gulácsi Péter védte a salzburgi hálót
Fotó: Europress Fotóügynökség

Közben a Napoli hazai környezetben hamar eltüntette az első meccsen összeszedett egygólos hátrányát a portugál Porto ellen, Higuaín és Pandev összjátéka után utóbbi talált be. A második felvonás közepén egyenlíteni tudott a Porto, márpedig ez azt jelentette, hogy a nápolyiaknak kettőt kellett volna lőniük a továbbjutás kiharcolásához. Támadott is becsülettel az olasz együttes, ám ez kevés volt az üdvösséghez, főleg, hogy egy kontrát Quaresma góllal fejezett be. Ugyan a végén Zapata még egyenlített, a 2-2-vel is a Porto lépett tovább a következő körbe.

A Real Betis nagy meglepetésre győzte le 2-0-ra a Sevillát az odavágón, ráadásul idegenben, ám mindez nem zavarta a városi riválist, amely a második felvonás alkalmával 75 perc alatt ledolgozta a hátrányát. Végül sem a rendes játékidő, sem a hosszabbítás nem hozta meg a döntést, így jöhettek a büntetők, hazai oldalról Cedric és Nono is hibázott, ez pedig már nem fért bele, a Sevilla jutott tovább.

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Salzburg (osztrák) – Basel (svájci) 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Soriano (22.) illetve Streller (51.), Sauro (60.)
Piros lap: Alan (86.) illetve Suchy (9.)

Továbbjutott: a Basel, 2-1-gyel.

Napoli (olasz) – Porto (portugál) 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Pandev (21.), Zapata (90+2.) illetve Ghilas (69.), Quaresma (76.)

Továbbjutott: a Porto, 3-2-vel.

Betis (spanyol) – Sevilla (spanyol) 0-2 (0-1) – 11-esek: 3-4
Gólszerzők: Reyes (20.), Bacca (75.)

Továbbjutott: a Sevilla, büntetőkkel.

Videó – Ezzel a góllal egyenlített a Basel:

Videó – Ezzel pedig a győzelmet is megszerezte:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik