Foci

A Tottenham kizúgott az EL-ből, nyolc között a Juve

andrea pirlo (andrea pirlo, )
andrea pirlo (andrea pirlo, )

Az angol labdarúgócsapat ikszelt Portugáliában, így kiesett a Benfica ellen. A Juventus legyőzte a Fiorentinát és továbbjutott.

Nehéz helyzetbe került a Tottenham Hotspur együttes egy héttel ezelőtt, a Sarkantyúsok ugyanis hazai környezetben maradtak alul 3-1- arányban a luzitán együttessel szemben, a visszavágón így kisebb csoda kellett volna ahhoz, hogy a londoni együttes bejusson a nyolc közé. A nagy fordulat azonban elmaradt, a Benfica már az első félidőben döntött, Garay fejjel vette be Friedel kapuját és ugyan a második felvonásban fordított a Spurs (Chadli duplázott), a vége 2-2-es döntetlen lett, a Tottenham esett ki az Európa Ligából.

Torinóban, azon belül is a Juventus stadionjában rendezik majd a mostani kiírás döntőjét, így az újabb olasz bajnoki címére hajtó csapatnak nyomós indoka van arra, hogy véresen komolyan vegye a sorozatot. Ehhez képest a Zebrák az odavágón csak 1-1-et játszottak a Fiorentinával, ez pedig a firenzei alakulatnak volt kedvező. Sokáig 0-0 volt az állás a visszavágón, ám a 69. percben kiszórták Rodriguezt, majd Andrea Pirlo szinte egyből a felső sarokba tekert szabadrúgásból, így a Juve ott van a legjobb nyolc között.


Andrea Pirlo lőtte tovább a Juventust
Fotó: Europress Fotóügynökség

A holland AZ Alkmaar volt az első együttes, amely megváltotta a jegyét a legjobb nyolc közé, a németalföldiek a hazai 1-0 után idegenben gólnélküli döntetlent játszottak az Anzsi Mahacskalával.

A Valencia idegenben 3-0-ra nyert egy héttel ezelőtt a bolgár meglepetéscsapat, a Razgrad Ludogorets ellen, a spanyolok pedig a visszavágót is megnyerték hazai környezetben, azaz a papírformának megfelelően továbbjutottak.

A Lyonnak a hazai 4-1-es győzelem után az is belefért, hogy kikapott a cseh Viktorija Plzen otthonában, igaz a gallok számára meleg lehetett volna a pite, ha 2-1-es állásnál Ted berúgja a büntetőt. Az addig egy gólt szerző csatár azonban hibázott, így a Plzen nem tudott meglepetést okozni, a Lyon várhatja izgatottan a negyeddöntő pénteki sorsolását.

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Benfica (portugál) – Tottenham Hotspur (angol) 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Garay (34.), Lima (90+5.) illetve Chadli (78., 79.)

Továbbjutott: a Benfica, 5-3-al.

Fiorentina (olasz) – Juventus (olasz) 0-1 (0-0)
Gólszerző: Pirlo (71.)
Piros lap: Rodriguez (69.)

Továbbjutott: a Juventus, 2-1-gyel.

Anzsi Mahacskala (orosz) – AZ Alkmaar (holland) 0-0
Piros lap:
Mkrtchyan (90+3.)

Továbbjutott: az Alkmaar, 1-0-val.

Valencia (spanyol) – Razgrad Ludogorets (bolgár) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Paco (59.)

Továbbjutott: a Valencia, kettős győzelemmel.

Viktorija Plzen (cseh) – Lyon (francia) 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Kolar (60.), Ted (62.) illetve Gomis (45+3.)

Továbbjutott: a Lyon, 5-3-al.

Videó – Andrea Pirlo mesteri szabadrúgása:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik