Foci

Moyes napjai meg vannak számlálva Manchesterben

david moyes (david moyes)
david moyes (david moyes)

Nagyon úgy fest, hogy a soron következő három mérkőzés sorsdöntő lesz a Manchester United menedzserének jövőjét illetően.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy padlón van a Manchester United labdarúgócsapata. A Vörös ördögök egyelőre nem tudják kiheverni Sir Alex Ferguson visszavonulását, a helyére a nyáron kinevezett David Moyes pedig a jelek szerint nem tudja kezelni a helyzetet. A legutóbb vasárnap, hazai környezetben szaladt bele egy nagy pofonba a United, a rivális Liverpool ugyanis 3-0-ra nyerni tudott az Old Traffordon. A manchesteriek így továbbra is a hetedik helyen szerénykednek, hátrányuk 18 pont a listavezető Chelsea mögött, azaz a címvédésre már csak matematikai esélyük van.

„Tudtam, hogy ez egy kemény meló lesz, de még annál is nehezebb, mint amire számítottam” – mondta az 50 esztendős Moyes a Sky Sportsnak a vasárnapi vereséget követően. Pedig a skót szakemberre nem lehet azt mondani, hogy tapasztalatlan lenne, korábban ugyanis 11 éven át irányította az Everton, ráadásul egész jó eredményeket szállított.

Úgy fest, Moyes napjai meg vannak számlálva a Manchester United élén, legalábbis, ha hinni lehet az ESPN és a The Guardian értesüléseinek. A két lap azt állítja, hogy a tulajdonosi kör bizalma megrendül a menedzserben és ugyan Moyes még mindig a Glazer-család támogatását élvezi, már nem sokáig, a következő három mérkőzés sorsdöntő lehet a folytatást illetően.


David Moyes mostanság főleg az ellenfeleknek tud csak gratulálni
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Főleg a szerdai, Olympiakosz Pireusz elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója nyomhat sokat a latban” – olvasható a Guardianban. Mint ismert, a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a Manchester 2-0-ra kapott ki a görögországi odavágón.

Szombaton a West Ham United otthonában, az Upton Parkban vendégeskedik a Manchester United, majd jövő héten kedden a városi rivális Cityt fogadják a Vörös ördögök. Ha minden igaz, a derbit követően már tudni fogjuk, mi a terve a vezetőségnek Moyesszal.

A United amellett, hogy lemondhat a bajnoki címről és a kiesés szélén áll a Bajnokok Ligájában két hazai kupasorozatban már korábban elvérzett: az FA-kupából a Swansea ütötte ki – ráadásul hazai környezetben –, míg a Ligakupa elődöntőjében a Sunderland elleni oda-visszavágós párharcban maradt alul az együttes büntetőkkel – egyedül Darren Fletcher talált be a mészpontról.

Kínos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik