Foci

Messi álomszerződést kötne a Barcával

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

A Barcelona labdarúgócsapatának argentin zsenije évente 25 millió eurót kereshet, ráadásul nettóban.


Lionel Messi megkéri a játéka árát
Fotó: Europress Fotóügynökség

Lionel Messi napjaink Barcelonájának emblematikus figurája, sorra dönti meg a gólrekordokat a klubnál, ráadásul 26 esztendős kora ellenére már 21 trófeát (!) nyert az együttessel, a többi közt hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját. Épp emiatt áll értetlenül azelőtt, hogy a nyáron igazolt Neymar miért keres nála többet. A brazil a hírek szerint évi 18-20 millió eurót tehet zsebre, míg Messi bére 16 millió szezononként.

A spanyol As értesülései szerint nem sokáig lesz az argentin a fizetési rangsor második helyén, ugyanis a klub jelentősen megnövelné a bérét. A lap információ szerint évi 25 millió lehet jussa, ráadásul nettóban. Ez ugyanakkor elég sokba fájna a Barcelonának, a bruttó terhek miatt évente 50 millió euróba és mivel egy ötéves hosszabbítási tervezetről van szó, így összesen 250 millióról beszélhetünk.

Messi szerződését eddig már hatszor hosszabbították meg, a jelenlegi 2018-ig szól, de mind a két fél nyitott az újabb toldásra.

2013-ban Messi volt a legjobban kereső labdarúgó

Negyvenegy millió euróval Lionel Messi jövedelme volt tavaly a legmagasabb a labdarúgók között a France Football szerint. A kéthetente megjelenő párizsi sportlap keddi számában közzétett listán az FC Barcelona klasszis játékosa mögött Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál vezéregyénisége következik 39,5 millióval, míg a harmadik helyet Messi csapattársa, a brazil Neymar foglalja el 29 millióval.

A France Football a rangsor felállításakor az éves fizetést, a prémiumokat és a szponzori juttatásokat vette figyelembe. Eszerint Messi évi bére 12,5 millió euróra rúg, a jutalmak összege elérte a 2,5 milliót, míg támogatói szerződéseinek köszönhetően 26 millió folyt be a magazin által vizsgált időszakban. Az argentin csatár összjövedelme 6 millió euróval több a 2012-esnél.

A futballisták jövedelmi listájának élcsoportja:
1. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) 41 millió euró (12,3 milliárd forint)
2. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) 39,5
3. Neymar (brazil, FC Barcelona) 29
4. Wayne Rooney (angol, Manchester United) 24
5. Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris Saint-Germain) 23,5  
6. Radamel Falcao (kolumbiai, AS Monaco) 21,2
7. Sergio Agüero (argentin, Manchester City) 19,7
8. Thiago Silva (brazil, Paris SG) 17
9. Eden Hazard (belga, Chelsea) 16,8
10. Franck Ribéry (francia, Bayern München) 16,5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik