Foci

Két José, egy eset, avagy bírózás itt is, ott is

josé gomes (josé gomes)
josé gomes (josé gomes)

A Chelsea és a Videoton vezetőedzője is kikelt a játékvezetők ellen a soros bajnoki kudarc után.

Birminghamben 1-0-ra verte az Aston Villa a Chelsea-t, méghozzá egy pazar góllal az angol bajnokság 30. fordulójában. A londoniak ugyan megőrizték még az első helyet, de nyert a Liverpool és az Arsenal is, sőt a most győző Manchester City három meccsel kevesebbel áll a negyedik helyen.

A találkozón Ramirest kiállította a játékvezető a Kékektől, de nem emiatt volt feltétlenül kiakadva José Mourinho, a Chelsea menedzsere a találkozót követő első interjúban. A Sky Sports riportere faggatta a portugált, aki folyvást azt hangoztatta, inkább nem beszél, mert akkor bajba kerül.

Aztán addig-addig beszélt – zseniális volt mellesleg a riporter higgadtságával és kitartásával -, hogy csak kinyögte, a bíróknak van a legegyszerűbb élete. Vége a meccsnek, és hazamehetnek, nem kell nyilatkozni senkinek, nem kell a döntéseiket megmagyarázni.

Mourinho elmondta, a találkozón csak annyit kérdezett Foy játékvezetőtől, van-e pár másodperce arra, hogy egyetlen kérdést feltegyen neki. A spori erre azt mondta, nincs, majd a lelátóra küldte a menedzsert. José Mourinho egyébként arra lett volna kíváncsi, miért vegzálhatta játékosát a kispadról a hazaiak játékosa, Agbonlahor – mindenfajta következmény nélkül.

Videó – José Mourinho a Villa elleni meccs után:

Egy másik José, a Videotont edző José Gomes is kiakadt a hétvégi meccs után: a Videoton hazai pályán 1-0-ra kikapott a Győrtől, és pocsék formáját folytatta. A mérkőzésen Vad játékvezetőn a hazai drukkerek számonkérnek egy büntetőt Gyurcsó buktatásáért, és természetszerűleg az sem tetszett a Vidi-híveknek, hogy az első félidő végén Pátkai buktatásáért 11-est kapott a Győr, Viniciust pedig kiállították.

Nos, elsőre valóban véleményesnek tűnt mindkét eset, aztán a Sport TV vasárnapi esti adásából kiderült, hogy a játékvezető mindkét esetben jól döntött. (Mi annyit tennénk hozzá, hogy a Vinicius-eset számunkra továbbra is véleményes, hiszen a Vidi játékosa elé belépett a győri középpályás, így a védő ha akarta volna sem tudott volna máshová lépni, mozdulni…)

Mindenesetre Gomes rendületlenül bírózik, már az előző körben is három büntetőt kért számon a paksi égés (2-2) után a játékvezetőn. Most továbbment, hiszen a Győr elleni bukta után a Sport TV riporterének azt mondta, Pintér Attila és Csányi Sándor MLSZ-elnök mondja el, szerinte mi történt a meccsen.

Nos, azt gondoljuk, Csányi Sándor már egyszer elmondta a véleményét. Még a nyáron. “Az a magyar csapat, amelyik a nemzetközi kupában kiesik az első fordulóban, az szégyent hoz a magyar labdarúgásra.”

A Videoton kiesett egy félamatőr montenegrói banda ellen… A csapat vezetőedzője akkor is José Gomes volt. Garancsi István, a Vidi tulajdonosa pedig akkor azt mondta, súlyos következményei lesznek a kudarcnak.

Nem lettek, személyi következmények legalábbis biztosan nem. Talán kellett volna…

Videó – José Gomes, már a hivatalos sajtótájékoztatón:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik