Foci

Ibra: “Csapattársaimnak ajánlom a rekordomat”

Zlatan-Ibrahimovic(210x140)(1).jpg (zlatan ibrahimovic, )
Zlatan-Ibrahimovic(210x140)(1).jpg (zlatan ibrahimovic, )

Zlatan Ibrahimovic a hétvégén a St. Etienne ellen megszerezte szezonbeli 40. gólját is a Paris Saint-Germain színeiben, amellyel megdöntötte Carlos Bianchi 25 éves klubrekordját.

A korábban többször is arrogánsan nyilatkozó svéd klasszis most meglehetősen szerény volt, és megköszönte csapattársainak, hogy segítették a gól elérésében.

Az élete formájában lévő svéd csatár szezonbeli 25. bajnoki, – minden sorozatot figyelembe véve 40. – találatával megdöntötte az a gólrekordot, amelyet korábban, az argentin Carlos Bianchi tartott még az 1977-78-as szezonból.

„Nagyon fontos meccs volt ez számunkra, ahol együtt nyertünk, csapatként. Ez egy újabb lépés volt a céljaink elérése felé” – mondta csapata hivatalos honlapjának a 97-szeres svéd válogatott.

Fotó: Europress fotóügynökség

„Nagyszerűen játszottunk, és boldog vagyok, hogy két gólt lőhettem és megdönthettem Carlos Bianchi rekordját, de tartozom annyival a csapattársaimnak és a szurkolóknak is, hogy ezt nekik ajánlom.”

Laurent Blanc, a PSG edzője elmondta „minden győzelem fontos” és, hogy az a céljuk, hogy minden egyes hazai meccsüket megnyerjék. Hozzátette,hogy három meccsük volt az elmúlt hét napban, ami nem volt egyszerű feladat, de három győzelmet arattak minőségi, technikás csapatok ellen.

A St. Etienne elleni sikerükkel a párizsiak megőrizték 8 pontos előnyüket a bajnoki tabella első helyén. A PSG legközelebb a Lorient otthonába látogat, és még aznap kiderül. ki lesz a következő ellenfele a BL-ben a sokak által a sorozat titkos esélyesének tartott párizsi csapatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik