Foci

105 éves átok ért véget a City történetében

Manchester City (manchester city, )
Manchester City (manchester city, )

Hiába volt 80 percen keresztül emberelőnyben a Hull City, a vendégként játszó Manchester City végül 2-0-ra diadalmaskodott a Premier League 30. fordulójában.

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó Manuel Pellegrini csapatának, hisz Kompany egy hibát követően utolsó emberként szabálytalankodott Jelaviccsal szemben, a játékvezető pedig teljes joggal kiállította őt.

Fotó: Europress fotóügynökség

Nem zavarta meg azonban ez a vendég együttest, David Silva alig pár perccel az esetet követően jó húsz méterről remek lövést eresztett kapura, amit a hazaiak hálóőrének nem volt esélye kiszedni a jobb felsőből.

Emberelőnyben sem tudta igazán átvenni a kezdeményezést a Hull, a második félidőben ugyan többet támadtak, s esélyük is adódott az egyenlítésre, Dzeko a rendes játékidő utolsó percében egy kontrából betalált, ezzel eldöntve a meccs sorsát.

A manchesteri gárda 105 év után diadalmaskodott újra bajnokin a Hull City otthonában, legutóbb 1909-ben, a két csapat történetének első ottani találkozásakor nyert, azóta négy vereség és három döntetlen volt a mérlege.

Eredmény – Premier League, 30. forduló

Hull City-Manchester City 0-2 (0-1)
Gólszerzők:
David Silva (14.), Dzeko (90.)
Kiállítva:
Kompany (10.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik