Foci

Siralmas Dortmund-vereség, Huszti betalált Berlinben

borussia dortmund (borussia dortmund)
borussia dortmund (borussia dortmund)

Megérezte kulcsjátékosainak hiányát a Dortmund csapata, akik nagy meglepetésre 2-1-re kikaptak a kilenc meccse nyeretlen Mönchengladbachtól a Signal Iduna Parkban.

A sárga-feketék Subotics, Bender, Göndogan, Reus, Blaszczykowski és Mhitarjan nélkül léptek pályára, de úgy tűnt a mérkőzés elején, hogy ez nem jelent nekik gondot. A kezdeti tapogatózás után a hazaiak akarata érvényesült, de előbb a Barcába tartó Ter Stegen, majd azt követően a felső kapufa húzta keresztbe Aubameyangék számítását.

Amikor már a dortmundiak is kezdték elhinni, hogy a kezükben van a találkozó, akkor jött Raffael, aki megszerezte a vezetést a vendégeknek. Még tíz perc sem telt el, máris megduplázták előnyüket a zöld-fehérek. Egy szép támadás után Kruse ültette hintába Weidenfeller kapust, majd higgadtan pofozta kapuba a labdát.

Fotó: Europress fotóügynökség

A térfélcserét követően a Gladbach célja az eredmény megtartása volt, de Nordtveitnek sikerült izgalmassá tenni az utolsó húsz percet. A vendégek játékosa egy perc alatt kapott két sárgalapot, így nehéz helyzetbe hozta saját csapatát és újra reményt adott Kloppéknak.

Úgy tűnt a Dortmund élni tud a lehetőséggel, hiszen a 77. percben Jojic megpattanó góljával felzárkóztak, de egyenlíteni már nem sikerült. A Dortmund így nem tudott faragni 20 pontos hátrányából.

Huszti Szabolcs csapata, a HSV Hannover csapat szintén egy nyeretlenségi sorozatnak vetett véget a Hertha vendégeként. A hannoveriek 3-0-ra győztek Berlinben, Huszti Szabolcs a második félidő rájátszásában talált a hazaiak kapujába.

Eredmények – Bundesliga, 25. forduló

Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 1-2 (0-2)
Eintracht Braunschweig-VfL Wolfsburg 1-1 (0-1)
Hertha BSC-Hannover 96 0-3 (0-0)
1899 Hoffenheim-FSV Mainz 05 2-4 (0-0)
Werder Bremen-VfB Stuttgart 1-1 (0-0)

Videó – Huszti gólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik