Foci

Megyeri újra bajnok lett az Olympiakosszal

Megyeri Balázs (megyeri balázs, )
Megyeri Balázs (megyeri balázs, )

Az Olympiakosz Pireusz labdarúgócsapata már a 29. fordulóban bebiztosította első helyét. Megyeri Balázs padozott Panthrakikosz elleni meccsen.

A bajnoki címvédő Olympiakosz Pireusz már a fordulót megelőzően is tetemes előnyben volt az üldözőkkel szemben, majd a második helyezett Atromitosz délután 1-1-es döntetlent játszott a Veria vendégeként. A Pireusz ki is használta a kínálkozó lehetőséget, 2-0-val hozta a kötelezőt szombaton, Valdez és Fuster volt eredményes utóbbi büntetőből talált be. A Panthrakikosz a 41. perctől kezdve emberhátrányban játszott.

A Ferencváros korábbi kapusát, Megyeri Balázst is nevezték a mérkőzésre, de ezúttal is a kispadról követte az eseményeket, Roberto Jimenez élvezte az edző bizalmát. A 24. életévét a hónap végén betöltő Megyeri zsinórban negyedik bajnoki címét ünnepelheti a pireusziak játékosaként.


Megyeri Balázs nem játszott a mérkőzésen
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Olympiakosz – amely 29 bajnoki mérkőzéséből 25-öt is megnyert két-két döntetlenje és veresége mellett – a klub 41. bajnoki sikerét aratta. Ez rekord Görögországban, a vonatkozó rangsorban második Panathinaikosznak húsz elsősége van.

A Pireusz még áll a bajnokságban, ráadásul nem is rosszul: az együttes hazai környezetben 2-0-ra nyert a Manchester United ellen. A visszavágót szerdán rendezik Angliában.

Eredmény – görög Szuperliga, 29. forduló

Olympiakosz Pireusz – Panthrakikosz 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Valdez (35.), Fuster (90. – 11-esből)
Piros lap: Sarakatsanos (41.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik